Punt i seguit a la programació de La Xarxa amb 1.500 espectadors i ganes de créixer

249
Espectacles de La Xarxa

La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Martorell va tancar la programació del curs el passat 16 de juny amb A quant va la mel?, un muntatge de la companyia La Tresca i la Verdesca. Aquest va ser la darrera d’onze propostes que, almenys un cop al mes, s’ha ofert per als més petits i les seves famílies. Hi han passat prop de 1.500 espectadors.

L’entitat ha aconseguit una mitjana de 120 espectadors en els muntatges fets a sala i de 180 als espectacles de carrer. Això suposa una valoració positiva, tot i que la responsable de Comunicació de La Xarxa, Cristina Ramírez, reconeix que “encara tenim molta feina a fer i per a millorar les mitjanes de públic”. Per això, tenen previst programar un musical. “Aquest any en vam fer un i va ser un dels que va tenir més èxit i més públic a El Progrés”. També s’havien incorporat espectacles per a nadons i per a infants d’uns 12 anys d’edat.

Cristina Ramírez, responsable de Comunicació de La Xarxa

La tornada a El Progrés ha estat un gran pas qualitatiu el darrer curs, perquè “és un espai amb més ambient de teatre que Ca n’Oliveres, amb bons seients i amb servei de bar per a les famílies”. També han funcionat molt bé algunes activitats paral·leles, com ara “la panera de Nadal, els espectacles de carrer i la marató de contes”.

Cristina Ramírez, responsable de Comunicació de La Xarxa

L’objectiu inicial de La Xarxa s’orientava “a la divulgació de les arts escèniques i la creació de l’hàbit d’anar al teatre i en català per a les noves generacions”. Però l’evolució de la societat els darrers anys ha fet ampliar objectius “envers els nous reptes de cohesió social i l’educació en valors democràtics de tolerància i participació”. Per això, l’entitat ha buscat “sinèrgies i complicitats amb l’Ajuntament, amb la comunitat educativa i amb les entitats”. Tot plegat, per assolir objectius com ara “reforçar la llengua catalana, democratitzar la cultura i les arts escèniques i el seu valor cultural i educatiu, fomentar la cohesió social i arribar a nous i diversos públics dels diferents barris de Martorell”.

Cristina Ramírez, responsable de Comunicació de La Xarxa

La Xarxa elabora cada any un abonament a preus ajustats per a assistir als espectacles familiars, però, a més, en col·laboració amb l’Ajuntament de Martorell i el seu programa Educa 360, “s’ha ofert aquesta temporada una entrada gratuïta per als nens i nenes de primer de Primària acompanyats d’un adult per a que vinguin al teatre”.

Cristina Ramírez, responsable de Comunicació de La Xarxa

L’entitat està acabant de definir la programació estable de la propera temporada. La voluntat és que el teatre “fascini, emocioni i eduqui” com diu el seu eslògan, i que ho faci possible amb entrades i abonaments assequibles per a totes les famílies, per a que la cultura sigui una eina de cohesió i que arribi a tothom fent comunitat, com a principal repte.