Finalitza la Formació Ocupacional 2020 amb el mòdul de pràctiques ‘Activitats Auxiliars de Comerç’

817

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, ha impartit enguany sis cursos de Formació Ocupacional dins la convocatòria FOAP 2019 atorgats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i adreçats a persones en situació d’atur. Els cursos, que han finalitzat aquest mes de novembre, han estat ‘Anglès A2’, ‘Anglès B2’, ‘Activitats Auxiliars de Magatzem’, ‘Activitats Auxiliars de Comerç’ i ‘Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals’.

Els primers cursos, que es van iniciar l’octubre 2019,van ser els d’idiomes: ‘Anglès A2’ (190 hores) i ‘Anglès B2’ (280 hores). També el Certificat de Professionalitat (CP) ‘Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals’ (470 hores). El següent va ser la primera edició del CP ‘Activitats Auxiliars de Magatzem’ (250 hores) impartit de novembre de 2019 a març de 2020.

El passat mes de març es van inicar els dos darrers cursos, la segona edició del CP ‘Activitats Auxiliars de Magatzem’ i el CP ‘Activitats Auxiliars de Comerç’, que malauradament es van suspendre temporalment per la situació excepcional generada per la crisi sanitaria de la COVID-19, que va aturar tota la activitat formativa presencial. Aquestes formacions, i tota la resta d’activitat del centre, es van reconvertir i es van continuar fent de manera telemàtica.

Pràctiques professionals

Durant aquest mes de novembre, els alumnes del curs de Formació ocupacional del Certificat de Professionalitat ‘Activitats Auxiliars de Comerç, que clou la formació ocupacional d’enguany, han finalitzat la seva formació amb la realització de 40 hores del mòdul de pràctiques professionals no laborals, inclòs en els itineraris formatius corresponent a aquest certificat de professionalitat. Els vuit alumnes han realitzat les seves pràctiques en diferents empreses de Martorell, com Caprabo, Carrefour i Floristeria Art Detall.

En aquesta convocatòria FOAP 2019, 41 alumnes han realitzat el mòdul de pràctiques i ha comptat amb la col·laboració d’un total de nou empreses diferents de Martorell i rodalies en convenis de pràctiques.

Pel que fa al CP ‘Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals’, vuit alumnes van realitzar les 40 hores de pràctiques en diferents empreses de Martorell com la Fundació Arc de Sant Martí, Especialitats Vira, Departament de Promoció Económica i Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) de l’Ajuntament de Martorell, Niubó Administració i Victor López Assessors.

Les pràctiques de les dues edicions del curs ‘Activitats Auxiliars de Magatzem’, les han finalitzat un total de 25 alumnes, que van desenvolupar la seva experiència laboral en les empreses: Especialitats Vira, Carrefour Martorell, la brigada municipal de l’Ajuntament de Martorell i Jamón Ceres.

Finalment, quatre alumnes han aconseguit un contracte laboral en aquestes empreses un cop finalitzades les pràctiques.

Formació Ocupacional

Els cursos de formació ocupacional estan adreçats prioritàriament a les persones que es troben en situació de desocupació, busquen feina i tenen interès a millorar o aprendre una nova ocupació. Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, dins de les convocatòries anuals de formació ocupacional, i no tenen cap cost per a l’alumne.

En els propers dies es publicarà la nova oferta formativa sol·licitada per l’Ajuntament de Martorell per a la propera convocatòria FOAP 2020, que es podrà consultar a través de la web www.moliempresa.cat.