Fins al 31 de març es poden presentar candidatures al 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials

861

S’amplia fins al 31 de març el termini per presentar candidatures al 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord. La cita s’emmarca en el programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa‘ i hi prenen part els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat, entre ells el de Martorell.

La inscripció i documentació ha de ser lliurada a qualsevol dels registres municipals dels ajuntaments que participen en el concurs, Martorell, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires, ja sigui online o presencialment amb cita prèvia.

El certamen pretén incrementar la creació de noves empreses contribuint a la seva consolidació i enfortint d’aquesta manera el teixit econòmic del territori. També vol potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord, incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca.

El concurs busca augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

Categories i premis

En aquesta 12à edició s’han reformulat les categories tenint en compte el context en què es troben les empreses i emprenedors, apunta la tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles.

– Millor empresa creada a partir de l’any 2020. Premi de 2.000 euros pel guanyador i de 1.000 euros per al segon classificat. Es valorarà la originalitat de la idea de negoci, l’entrega de valors als consumidors, la diferenciació davant la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

-Millor empresa en relleu de negocis. Premi de 2.000 euros pel guanyador i de 1.000 euros per al segon classificat. Es valorarà la trajectòria de l’empresa, les accions de millora i transformació per la reactivació de l´activitat així com, el seu nivell de digitalització o les accions dutes a terme per assolir els ODS 2030.

-Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat. Premi de 2.000 euros pel guanyador i de 1.000 euros per al segon classificat. Es valoraran les accions dutes a terme i destinades a la reducció de la demanda energètica mitjançant la implementació de tecnologies eficients, transició d´energies renovables o la implementació de sistemes de gestió energètica.

Carme Moles, tècnica Promoció Econòmica

-Millor idea jove de negoci. Premi de 2.250 euros repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants. Premi adreçat a treballs realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord. Els projectes s’hi podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran ser presentats per alumnes matriculats el curs actual o el curs anterior. Es valoraran les idees amb escassa presència als municipis, la solidaritat, la descripció detallada de la idea de negoci, la coherència de la idea, el disseny del logo de l’empresa i la viabilitat tècnica.

Carme Moles, tècnica Promoció Econòmica

El primer classificat s’emportarà 250 euros per al centre d’ensenyament i 750 euros per als alumnes. El segon classificat 250 euros per al centre d’ensenyament i 500 euros per als alumnes. I el tercer classificat 250 euros per al centre d’ensenyament i 250 euros per als alumnes participants. A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia.

En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria. Aquests premis estan subjectes als impostos corresponents segons la normativa legal vigent.

Requisits i lloc presentació candidatures

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors. S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades en edicions anteriors del concurs.

Carme Moles, tècnica Promoció Econòmica

El termini de presentació de les candidatures ja és obert i finalitzarà el 31 de març de 2023. És necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a l’apartat 7 de les bases, en qualsevol dels registres municipals següents, ja sigui online o presencialment amb cita prèvia.

Programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

El concurs s’emmarca en el programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa‘, iniciat l’any 2014. Permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l’esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.

El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

Bases 12è Concurs Iniciatives Empresarials

Sol·licitud de participació empresa 2023

Sol·licitud de participació idea jove negoci 2023