Fonollosa: “Aquesta nova seu de la Creu Roja respon a l’obligació d’ajudar qui ho necessita"

645

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord disposa des d’aquest dissabte d’una nova seu ubicada al carrer del Revall, a La Vila. Aquest migdia s’ha celebrat la inauguració de l’espai, que l’Ajuntament de Martorell ha adaptat a les necessitats de l’entitat humanitària per al desplegament dels seus programes socials. L’alcalde Xavier Fonollosa ha justificat que l’obligació de l’administració és ajudar a qui més ho necessita, i l’actual president de la Creu Roja, Pere Martínez, ha lloat la nova ubicació, més cèntrica i que donarà un millor servei a la població.

“L’obligació de l’Ajuntament és ajudar als qui més ho necessiten i fer que les entitats que hi treballen tinguin instal·lacions dignes. Volem teixir complicitats, realitzar convenis i facilitar-los la feina”, ha subratllat l’alcalde en la ronda d’intervencions. Per aquest motiu, ha dit, “avui és un gran dia, perquè inaugurem una nova seu per a la Creu Roja, ampliada i millorada d’acord a les seves necessitats. I també fem un reconeixement a l’entitat, a socis, tècnics i voluntaris per la seva gran feina. Està en molt bones mans”.

El consistori ha adequat l’equipament després d’un treball “colze a colze amb la Creu Roja per respondre a totes les seves necessitats i millorar les prestacions que tenia a l’anterior local de Can Cases”, ha destacat la regidora de Benestar Social Cristina Dalmau, per a qui “el nou espai, situat al costat d’un altre equipament amb finalitat social i integradora com el Cruyff Court, serà en benefici de Martorell i comarca”.

Més a prop de les persones

El president provincial, Josep Quitet, ha dit que el nou local “augmentarà la presència de la Creu Roja en una zona en la que podrem estar més a prop de les persones, com diu el nostre eslògan”. Pere Martínez ha agraït l’esforç “a l’Ajuntament, a les entitats, als socis i als voluntaris, sense els quals no podríem desplegar programes com el d’Èxit Escolar, l’Espai Nadó o els cursos de català i castellà. Properament volem impulsar el Cruïlla, que atendrà diàriament una quinzena de persones dotant-los d’un espai per cuinar, fer la bugada o la seva higiene personal”.

L’ex president Santiago Sánchez s’ha sumat als agraïments i ha destacat “la humiltat que han aportat tècnics i voluntaris en aquests 79 anys d’implantació de la Creu Roja a Martorell”. Ha estat a la part final de l’acte, al que hi han assistit més d’un centenar de persones i que ha inclòs el descobriment de la placa commemorativa, la visita a les noves instal·lacions i un refrigeri.

Nou espai de 200 metres quadrats

Les noves dependències se situen al carrer del Revall i ocupen l’espai dels antics vestidors del camp de Futbol de Les Carolines. Tenen una superficie total de 200 metres quadrats, i es distribueixen en dues plantes. A dalt hi ha una zona d’administració -per a donar atenció, suport tècnic i informàtic-, una sala de dia, una de descans, una de cuina menjador, una de bugaderia, dues cambres higièniques adaptades i una zona d’aparcament de vehicles a l’entrada. A baix s’hi ubica el magatzem, que conté el menjar per a les campanyes d’atenció a les persones més necessitades, i instrumental com ara cadires de rodes, caminadors i crosses.