Xavier Fonollosa: “La Festa del Roser serà XXL, amb més dies i més oferta cultural”

721
Presentació Festa del Roser

La cultura del vi i la gastronomia tornen a ser protagonistes d’una de les festes més nostrades, la Festa del Roser, que aquest any se celebra del 30 de setembre al 9 d’octubre de 2022. L’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, i la regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, han presentat aquest dilluns el programa d’actes i han convidat a gaudir-lo plegats amb alegria, il·lusió i civisme.

La Festa del Roser manté l’ànima de la tradició vitivinícola, rememorant els orígens del nostre poble amb una programació plena d’oferta lúdica i cultural. Una festa que l’alcalde ha qualificat d’XXL “perquè la comencem un cap de setmana i l’acabem l’altre, sense parar de fer activitats. Antigament l’havíem fet un sol cap de setmana, però després la pandèmia intentem fer molts més actes al carrer. Creiem que el conjunt de la ciutadania s’ho mereix, perquè hem estat dos anys sense poder fer pràcticament res, i que el món de la cultura també necessita una empenta”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Enguany s’han programat activitats per a petits i grans: tastos de vins, tallers, visites teatralitzades als museus de Martorell, mostra de productes del comerç local, propostes de moda, fotografia, cinema i música per a tots els gustos.

El pregó de la Festa del Most comptarà aquest any amb la participació de la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras, que donarà pas a la tradicional trepitjada de raïm a la plaça de la Vila.

L’acte central serà el Vimart, que a la seva 11a edició ret homenatge a la DO Alella i es continuarà fent a l’aparcament del Vapor, com l’any passat. La regidora Cadenas ha recordat que “hi participen moltes empreses vinícoles de la zona, però a més hi participa la restauració de Martorell amb una mostra dels seus productes. La gent pot combinar els tasts de vins amb el que es pot menjar a alguns bars i restaurants del poble”.

La Fira de Vins i Caves de Martorell conviurà amb la 10a edició del Vi, Moda i Estilisme. Una gala “amb vessant social per donar suport la Fundació Arc de Sant Martí, però també amb la implicació de molts botiguers de la zona. Hi comptarà amb la Paula Ortega, la martorellenca candidata a Miss Univers per Catalunya”, ha indicat.

Rosa Cadenas, regidora de Comerç

Una de les activitats més destacades d’aquesta Festa del Roser serà la Trobada d’Entitats, divendres, 7 d’octubre, a Ca n’Oliveres. Un acte on es posa en valor la feina feta per les entitats i reconeixem el seu paper en el desenvolupament esportiu, cultural i social del nostre municipi. “El suport del teixit associatiu i la participació de tots els veïns i veïnes fa de Martorell un poble plural, generós i amb un gran nivell de convivència i cohesió social, que ha demostrat durant aquests anys d’epidèmia saber estar més unit que mai”, ha expressat l’alcalde.

Flaixbac a El Roser

Dissabte, 1 d’octubre, es farà en directe des de la pista jardí d’El Progrés el programa de Ràdio Flaixbac El vermut de Llucià Ferrer. Música, humor i entrevistes a celebritats en clau de vermut. A més la Festa Anual Flaixbac també ha triat Martorell com a escenari amb Oques Grasses, Ana Mena, Miki Núñez i Sexenni, dijous, 6 d’octubre, des de la Nau 2. Concerts gratuïts que van exhaurir entrades en només una hora. I dissabte, 8 d’octubre, Festa Falixbac amb Carles Pérez, Andreu Presas i Mar Arans i, a continuació, la música de tots els temps amb Pelukas.

També dins l’oferta musical, aquest divendres, 30 de setembre, a la Nau 2 hi haurà la Nit 80 i 90 amb Rock Noise, Tàrraco Surfers i Dj Miki Puig. Altres estils musicals presents seran el gòspel, les havaneres, el jazz o l’òpera. L’Escola Municipal de Música oferirà diversos concerts al llarg del Roser, detalla el regidor González.

Andreu González, regidor de Cultura

Podeu consultar tot el programa festiu al web www.martorell.cat/festadelroser; a www.martorelldigital.cat; a l’App FesMartorell i a Ràdio Martorell 91.2 FM.