Fonollosa: “La remodelació de la plaça de l’Església donarà més qualitat urbana a l’espai”

1406
Inauguració de la remodelació de la plaça de l'Església

Aquest vespre s’ha inaugurat la remodelació de la plaça de l’Església, en el marc del primer dia de Festa Major. L’alcalde, Xavier Fonollosa, i la regidora de Serveis Municipals i Via Pública, Elisabet Plaza, han destapat una placa commemorativa de la millora del paviment i l’enjardinament. Els han acompanyat tots els membres de l’equip de govern municipal.

Fonollosa i Plaza han desplaçat la cortina per deixar a la vista la nova placa sobre un dels pilars que delimiten l’accés des de la plaça al fossar de l’església parroquial. Una inscripció que testimonia el canvi d’imatge duta a terme les darreres setmanes a l’emblemàtic espai del nucli antic.

“És una obra petita, ràpida i fàcil de fer, però que calia fer per donar un punt de qualitat urbana en aquesta zona, i que forma part de la nostra dèria per convertir i endreçar tots els espais de Martorell” ha dit en la seva intervenció Fonollosa, qui ha desitjat a tots els veïns que la gaudeixin.

Fonollosa ha apuntat que l’actuació s’ha fet “sobre l’anterior paviment de formigó gris i vetes blanques que havia caracteritzat aquest punt durant els darrers 48 anys”. S’ha anivellat tota la superfície amb la instal·lació d’un nou paviment, tant a la plaça com al fossar, amb rajoles quadrades de la mateixa tonalitat rogenca que la façana del temple.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“També s’ha arranjat l’estimadíssima font, una petició que havien fet els veïns”, destacava la regidora Plaza, qui ha afegit que s’han ampliat i enjardinat els escocells -els clots o requadres de terra que volten els arbres- amb noves plantes. En concret, l’actuació s’ha fet als peus de dos dels quatre plàtans que hi ha a la plaça.

Finalment, s’han col·locat noves jardineres que delimiten i separen de manera més clara l’espai central de les zones per les que poden circular vehicles, en situació de prioritat invertida en favor dels vianants.

Elisabet Plaza, regidora de Via Pública de l'Ajuntament

Tot seguit, prop de mig miler de persones han participat en la primera activitat a l’aire lliure que s’hi ha fet: el Cinema a la Fresca, amb la projecció de la pel·lícula Canta 2.