La Festa Major comença amb les colles de cultura popular i l’actriu Agnès Busquets de protagonistes

2303

Martorell celebra des d’avui la Festa Major 2022 amb un programa que s’allargarà durant quatre dies i que ha conjugat les colles de cultura popular amb el pregó de l’actriu tarragonina Agnès Busquets en la primera tarda. La plaça de La Vila ha tornat a aplegar els martorellencs, l’equip de govern i de l’oposició i els Gegants, els Capgrossos, els Diables i els Bastoners en una tarda càlida i tres anys després de l’últim cop.

Agnès Busquets ha estat l’encarregada de pronunciar el pregó, on, caracteritzada com la il·lustradora Pilarín Bayés, ha donat pas a altres personatges femenins del programa de TV3 Polònia. Pel balcó de l’Ajuntament de Martorell han passat les periodistes Mònica Terribas i Susanna Griso, la política Laura Borràs, l’escriptora Empar Moliner o fins i tot la Reina Letizia. Pilarín Bayés ha destacat la il·lusió de ser aquesta tarda a Martorell, de les “ganes boges de Festa Major” i ha reblat que “és el moment per ser una mica disbauxat”. A més, ha fet un repàs per llocs emblemàtics de Martorell, com el Pont del Diable i L’Enrajolada, el plat típic de casa nostra, el pollastre amb raïm, o les festes que viu Martorell durant tot l’any.

La cultura popular, molt present a la plaça

Com a prèvia del pregó, les colles dels Gegants, els Capgrossos, els Bastoners i els Diables han plantat les figures al passeig del Quarter i han desfilat fins la plaça de La Vila. La novetat d’enguany ha estat que els Diables també hi han participat, tot i que diumenge s’encarregaran de fer vibrar amb el Correfoc a l’Skate Plaça.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha exposat que la d’enguany és la “Festa Major de la represa”. El batlle ha celebrat poder recuperar molts dels actes de la festa ha recordat que el consistori ha preparat un dispositiu en cas que les pluges puguin afectar algun dels concerts previstos.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

De la seva banda, el regidor de Cultura Andreu González ha comparat la Festa Major amb una nina russa, “és una festa que en té moltes a dintre”, i ha animat a “ser optimistes”.

Andreu González, regidor de Cultura

Les colles martorellenques han animat la plaça amb els seus balls i han seguit fins la Plaça de l’Església. Aquest vespre s’ha inaugurat la seva remodelació, s’ha celebrat el cinema a la fresca i durant la nit serà l’epicentre del cercanit i les actuacions de Muerta Sánchez i Ari Corrales.

Per recuperar el pregó de l’actriu Agnès Busquets poden sentir-lo aquí.