Fonollosa: "Per sortir de la crisi es necessiten governs sòlids perquè l’economia flueixi"

871

El conseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, ha donat suport a la candidatura de Xavier Fonollosa (CiU) en una trobada que ha aplegat a una vuitantena d’empresaris i comerciants de Martorell. Ho fa perquè “conec a l’equip i té la garantia de la feina feta” i ha lloat la figura de l’alcalde Esteve “com a exemple de compromís amb el seu poble i el seu país”.

Xavier Fonollosa ha explicat que “un dels cinc eixos bàsics del nostre programa per als propers quatre anys és la recuperació econòmica. Per sortir d’aquesta crisi es necessiten governs sòlids i majories estables que estableixin totes aquelles condicions perquè l’economia flueixi amb normalitat”.

Fonollosa ha aplaudit l’aposta del grup Volkswagen de 4.200 milions d’euros per la planta de Martorell i una altra de Navarra: “el grup Volkswagen aposta per Martorell per un seguit de condicions, una de les més importants ha estat la complicitat amb el govern de la Generalitat i el de l’Ajuntament”.

El candidat ha anunciat que “avui s’està redactant des de la Generalitat amb el concurs de l’Ajuntament el Pla Director Urbanístic i el Pla Director d’Infraestructures del Baix Llobregat Nord, dues eines clau per definir el model territorial de Martorell i la seva comarca”.

La recuperació econòmica, potenciar les polítiques socials, reforçar el suport a les entitats, continuar amb la transformació a la via pública i potenciar l’educació, la cultura i la formació dels infants i adolescents són els cinc eixos bàsics del programa de CiU per als propers quatre anys a Martorell.

La recuperació econòmica del país

El conseller Francesc Homs ha fet una radiografia de l’actual situació econòmica del país i la relació entre Catalunya i Espanya. En aquest sentit, el conseller ha fet una metàfora de la crisi com si es tractés d’un malalt: “des del punt de vista econòmic ens trobem com aquell malalt que ha passat una llarga època a la UCI i està a punt per pujar a planta després d’una trompada molt forta com ha estat la crisi”.

Homs ha argumentat que en aquesta època, “quan entres en una UCI el que fan és estabilitzar i vol dir prendre decisions complexes i sovint difícils d’explicar perquè tenen conseqüències traumàtiques perquè estem parlant d’un malalt que està agonitzant”. El conseller ha insistit en la “necessitat que el govern espanyol deixi de collar Catalunya, sobretot en inversions que només representen el 8% del total de l’estat”. En aquest sentit, Homs ha recollit les inquietuds d’alguns empresaris que demanen una major connexió ferroviària i per carretera de l’entorn a Seat.

Homs ha dit que “si fos de Martorell votaria al Xavier Fonollosa perquè conec personalment a alguns integrants de l’equip i perquè teniu la garantia de la feina feta”. A més, ha fet un tribut a l’alcalde Salvador Esteve perquè “és un exemple de compromís amb el seu poble i el país. No és ara el dia ni el lloc però tinc un sentiment de gratitut perquè és un referent del nostre partit”.

Més actes dissabte i diumenge

CiU té previst aquest cap de setmana tres actes electorals. Dissabte (19h), farà un acte a la plaça de l’Onze de Setembre amb les intervencions de Sisco Querol, Lluís Amat, Núria Canal, Salvador Esteve i Xavier Fonollosa. Diumenge (12.30h) a la plaça de Santa Maria, intervindran Carles Martí, Josep Ramon Vigueras, Salvador Esteve i Xavier Fonollosa. També diumenge (18h), a la plaça de Pompeu Fabra hi participaran Belén Leiva, Lluís Esteve, Salvador Esteve i Xavier Fonollosa.

A més, CiU estarà present aquest dissabte al matí als mercats ambulants de Buenos Aires i La Vila.