Fonollosa: "Som l’ajuntament del Baix que destina més percentatge pressupostari a polítiques socials"

846

Convergència i Unió va celebrar aquest dissabte a la tarda un acte electoral a la plaça de l’Onze de Setembre en què el seu candidat, Xavier Fonollosa, va emfasitzar el fet que l’actual consistori sigui el que més percentatge del pressupost ha destinat a polítiques socials de tota la comarca. Tant ell com l’actual alcalde, Salvador Esteve, van criticar que cinc dels vuit alcaldables no siguin de Martorell, i van destacar que la llista convergent la conformen gent il·lusionada i preparada per seguir millorant. També van intervenir els membres de la llista Núria Canal, Lluís Amat i Siscu Querol.

Xavier Fonollosa va incidir al barri del Pla en la voluntat de fer arribar el seu missatge durant la campanya a tots els barris de Martorell, destacant-ne que l’actual consistori “és el que destina un percentatge més alt del pressupost a polítiques socials de tota la comarca del Baix Llobregat”. En paral·lel, va enumerar els 14 plans d’ocupació realitzats els darrers vuit anys, que han donat feina a més de 600 persones, i els plans formatius que han arribat a un miler més.

Per al candidat convergent, en aquest temps, també s’ha fet “una gran transformació urbanística al 70 per cent de l’espai públic, que ha fet que Martorell passés del gris al color”. Va posar com a exemples “la realització de tres equipaments d’envergadura com ara el CIES, la Residència de la Gent Gran i la nova Biblioteca Martorell”. També es va referir a les reformes fetes a l’escola Montserrat, als complexos esportius de La Vila i de Torrent de Llops, i a les reformes impulsades a l’arxiu, a l’esplai d’avis, al nou ajuntament, a l’Escola d’Arts, a l’Ateneu i al Molí Fariner.

Crítiques a “alcaldables no martorellencs”

Fonollosa va criticar el fet que “cinc dels vuit candidats a l’alcaldia que no es podran votar a sí mateixos perquè no són de Martorell, i això és increïble i una presa de pèl”.

Un aspecte en el qual també hi va incidir l’actual alcalde Salvador Esteve, qui va dir que “si m’oferissin ara presentar-me a Sant Andreu de la Barca, Olesa o Esparreguera, diria que no, perquè no és lògic. No és el meu poble”.

Esteve va lloar l’actual llista i va dir que “marxo no pas perquè estigui cansat, sinó perquè veig un equip de gent, amb el Xavier Fonollosa al capdavant, que són capaços de millorar el que s’ha fet”.

Intervencions de membres de la llista

També van intervenir en l’acte els membres de llista Núria Canal, Lluís Amat i Siscu Querol. Amat va dir que “som gent que estimem Martorell i que volem seguir treballant per al poble amb 250 propostes molt realitzables i creïbles”. Amat va destacar el fet de comptar amb “el millor equip i lideratge per fer un Martorell amable, cohesionat i solidari”, i va reclamar una majoria suficient com a homenatge a Salvador Esteve. Siscu Querol va parlar de la “gran transformació del barri del Pla, on vaig viure, i de tot Martorell” i va recalcar “l’entusiasme i les ganes de fer les coses ben fetes que vaig detectar quan em van incloure a les reunions per formar part de la llista”.