Gaspar Hernàndez presenta dijous en línia un llibre per assolir la llibertat interior

705
Gaspar Hernández, escriptor

La llibertat interior és el títol del darrer llibre del periodista, escriptor i crític literari Gaspar Hernàndez, que presentarà en línia a martorelldigital.cat aquest dijous 21 de gener, a les 18.30h, en un acte organitzat per la Biblioteca Martorell. L’obra se situa a mig camí entre el dietari i l’assaig, i apunta que la llibertat interior és l’autèntica llibertat que pot assolir un individu, i que només depèn de cadascú arribar-hi.

Hernàndez explica al llibre (Columna) que ha après que la llibertat interior és a l’abast de tots, i detalla com fer-la possible. La por, els pensaments del dia a dia o el personatge que creiem que som esdevenen alguns obstacles per assolir-la. Així es va plantejar en el darrer programa Martorelletres de Ràdio Martorell, que va rescatar una entrevista condedida per l’escriptor a Barcelonautes TV, on deia que “depèn de cadascú de nosaltres. Hem malentès que algú ens ha de donar la llibertat”.

Gaspar Hernàndez, autor de 'La llibertat interior'

En la mateixa línia del programa l’Ofici de viure, que edita i presenta a Catalunya Ràdio des de l’any 2007, Hernàndez explica ara en negre sobre blanc “que l’estat d’ànim i actitud depèn més de nosaltres del que pensem. És la nostra responsabilitat”, i afirma que “millorar el nostre diàleg mental pot millorar la qualitat de vida”.

Gaspar Hernàndez, autor de 'La llibertat interior'

Defineix l’obra com a un llibre “molt planer i amè, per al gran públic, però que toca temes de fons, per què no som lliures, i no ho som per la cultura i l’educació rebuda, molt basada en la ment racional”. Una racionalitat que “va bé per a moltes coses, però que no serveix per a ser feliços. El cervell està preparat per sobreviure, no per a que siguem feliços. Hi hem d’afegir un treball personal”.

Gaspar Hernàndez, autor de 'La llibertat interior'

Hernàndez destaca que assolir la llibertat interior proporciona una felicitat serena i una pau interna “que és el bé més preuat, el d’estar bé i amb tranquil·litat”. Això no vol dir deixar d’afrontar el dol davant alguna desgràcia, però sí valorar “que els que estem bé i tenim èpoques en les que estem bé, no tenim motius per queixar-nos”.

Gaspar Hernàndez, autor de 'La llibertat interior'

El periodista i escriptor garrotxí acumula ja nou títols publicats. Les seves temàtiques volen conscienciar tothom que “de la mateixa manera que cada cop hi ha més gent que té consciència que pot contribuir a la seva salut física fent esport i menjant bé, podem contribuir a la nostra felicitat i pau interior amb el nostre diàleg mental”.