L’Ajuntament convoca avui un Ple extraordinari per sortejar les meses electorals

983

L’Ajuntament de Martorell convoca aquest dimecres, a les 18.30h, un Ple Municipal extraordinari i telemàtic per sortejar els membres de les meses electorals que s’han de constituir al nostre municipi el 14 de febrer, amb motiu de les Eleccions al Parlament de Catalunya. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre ahir de manera cautelar i provisional el decret amb què la Generalitat havia ajornat els comicis al 30 de maig, responent així al recurs d’un particular.

Es tracta de l’advocat Josep Asensio, qui ha presentat un recurs a títol individual per demanar la suspensió del decret de la Generalitat i mantenir el 14 de febrer com a data electoral. A banda, també han presentat recursos o han anunciat que ho faran grups que no presentaven llistes al 14 de febrer com Lliga Democràtica, Federalistes d’Esquerres, Esquerra en Positiu i Impulso Ciudadano.

La Fiscalia i la Generalitat tenen temps fins dijous per presentar les seves al·legacions i serà aleshores quan el TSJC podrà emetre un veredicte final, que es podria a donar a conèixer a finals de setmana o la setmana vinent.

El sorteig de les meses és a través d’un programa informàtic que determina els ciutadans que les ocuparan als diferents col·legis electorals. Els membres escollits rebran la comunicació amb un manual amb la informació per procedir i les mesures de protecció.