Gastronomia, comerç i música flamenca a la 1a edició de la ‘Feria de Abril’

778
1a ‘Feria de Abril’

Durant aquest cap de setmana s’està celebrant la 1a edició de la ‘Feria de Abril’, organitzada per l’associació de comerciants Nou Martorell i l’establiment La Tapa de Lucifer, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell i de l’associació Fem Vila. Aquesta cita, que té lloc a la plaça de les Cultures, és una nova experiència que compta amb diversos espectacles musicals i de ball, gastronomia, i sorteigs de productes aportats pels establiments col·laboradors.

La ‘Feria de Abril’ ha començat aquest migdia, a les 12.00h, i estarà oberta fins a les 00.00h. Demà diumenge s’iniciarà a la mateixa hora i finalitzarà a les 20.00h. Tothom qui vulgui passar podrà gaudir d’una fira comercial amb parades d’establiments de Nou Martorell i Fem Vila, i atraccions infantils. També es fan actuacions musicals de ‘cante’, quadres flamencs i música andalusa, que comencen al voltant de les 17.00h i es perllonguen fins a les 23.00h (dissabte) i fins a les 20.00h (diumenge).

Aquests espectacles musicals, que compten amb la direcció artística de Paco Jara, estan a càrrec de diferents artistes i grups: Cuadro Asociación Alma Calí, Paco Valero, Karmen García, Katy Estrada, Paco Jara, A. Blanco i M. García, El Dídac, Killo Flamenkillo, Loli Reyes i Duende Flamenco.

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Turisme, Rosa Cadenas, ha afirmat que aquesta fira “vol reproduir el que es fa a Andalusia per aquestes dates, a l’abril. Amb les tradicions de la gent andalusa, de la música, i una mica el que espera tota la gent de Martorell que li agrada la cultura popular d’altres llocs”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Turisme

Cadenas, també ha explicat que és la primera vegada que una cita com aquesta es fa amb aquest format: “És una iniciativa de l’associació de comerciants Nou Martorell, amb la col·laboració de l’Ajuntament. S’han fet altres tastets de comerços o bars que han fet coses pròpies, i hem pensat que la millor manera de reproduir-ho era tots junts. Que tots poguéssim fer una trobada celebrant aquest cap de setmana dedicat a Andalusia”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Turisme

Raúl López, president de Nou Martorell, s’ha mostrat molt content durant l’esdeveniment i ha assegurat que l’objectiu de l’associació que dirigeix és “fer unes fires culturals, familiars i comercials. Unir aquestes variants en una sola fira, que és el que hem fet amb la ‘Feria de Abril’, una fira familiar que té aquests diferents entorns”.

Raúl López, president de Nou Martorell

“És una nova dinàmica, hem d’intentar lligar més el comerç amb el poble, amb els veïns, amb les associacions i amb els comerços veïns. Sobretot, hem de donar una empenta, tant a nivell cultural com familiar, al comerç de proximitat”, ha afegit el president de Nou Martorell, Raúl López.

Raúl López, president de Nou Martorell

Aquesta 1a edició de la ‘Feria de Abril’ de Martorell continuarà demà diumenge on, a més de comptar amb la gastronomia, el comerç i la música flamenca, es realitzarà el sorteig d’una panera gegant amb tota classe de productes: paletes ibèriques, cava, vi, embotits, conserves, dolços, licors, CD’s dels artistes participants, entrades per anar al cinema i 2 vals per a una nit d’hotel al Ciutat de Martorell per a dues persones. Els tiquets per participar en la rifa tenen un cost de 3 euros.