Gegants de Martorell presenta la nova figura de goma d’en Garvil, secretari del Diable

992
Presentació del nino de goma d'en Garvil

Gegants de Martorell, juntament amb els grallers i la banda del Diable, han presentat aquest matí, a la plaça de la Vila, el nino de goma del Secretari Garvil, un dels gegantons emblemàtics del municipi, que enguany celebra 20 anys. Amb un concert-vermut, la colla ha celebrat l’augment de la col·lecció de ninos de goma, aquest cop amb la representació en miniatura del secretari del Diable, que va estar creat l’any 2003 pel Taller del Drac Petit de Terrassa amb cartó pedra, i fa 2,65 m d’alçada i té un pes d’uns 18 kg. L’alcalde Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Sergi Corral, han oficiat l’acte.

Tal com ha explicat Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell, aquest matí s’ha dut a terme l’estrena del nou gegant de goma del Garvil, que es tracta d’una “reproducció en miniatura, d’uns 20 centímetres d’alçada, i fet de goma, pensat perquè la canalla a partir de 3 anys hi pugui jugar tranquil·lament, i també pels col·leccionistes, o la gent que vulgui tenir una de les figures representatives del poble”.

“La història del Garvil ve d’un concurs, organitzat per la colla i l’Ajuntament, destinat a les escoles de primària i secundària del municipi, per tal d’escollir un nou gegantó, amb la idea que fos una figura múrria, un secretari una mica trapella i sapastre del Diable. El guanyador va ser Miquel Sabe, de 2on d’ESO del Col·legi La Mercè, i el personatge guanyador va ser el secretari del Diable. La classe de 2on d’ESO es va convertir en la padrina del nou gegantó”.

Jordi Escoda, cap de colla Gegants de Martorell

Per tal d’adquirir el nou nino de goma dels Gegants de Martorell, pel preu de 30 euros, es pot acudir “a la Llibreria Miró, com a punt fix de venda, o també es pot contactar amb nosaltres durant els actes i a les xarxes socials”, ha especificat Escoda. “Aquests ninos, a banda de ser promoció dels Gegants, figura de col·leccionisme i per a la canalla, també són una font de finançament per poder fer totes les activitats que duem a terme durant l’any”.

Jordi Escoda, cap de colla Gegants de Martorell

Presentació del nino de goma d'en Garvil

4a Trobada de Gegants i Capgrossos

Emmarcada en la programació de la Fira de Primavera, el proper dissabte, 4 de maig, s’iniciarà al passeig del Quarter la 4a Trobada de Gegants i Capgrossos, organitzada per Gegants de Martorell. A les 17.30h, es farà la plantada i, a continuació, la cercavila que recorrerà el passeig del Quarter, el carrer de Pere Puig, i d’Anselm Clavé, fins a la plaça de la Vila, on es durà a terme el Ball final, a les 19.30h.

La Trobada comptarà amb la participació de 12 colles d’arreu de Catalunya: el Cavaller Narcís d’Ivars d’Urgell, i els Gegants de Sant Quirze del Vallès, de Sant Feliu de Guíxols, de Sant Andreu de Llavaneres, del Morell, d’Esparreguera, de Masquefa, de Torà, d’Olesa de Montserrat, de Sant Sadurní d’Anoia, del barri de Gràcia de Sabadell, i també els de Malgrat de Mar, ha avançat el cap de colla de Gegants de Martorell.

Jordi Escoda, cap de colla Gegants de Martorell

La colla gegantera, a més, també participarà, juntament amb Capgrossos de Martorell, la Colla de Diables i Drac de Martorell i les escoles de dansa del municipi a l’11a Llegenda del Pont del Diable el dissabte, 27 d’abril, a les 21.30h, a càrrec del Grupo Puja!, Joan B. Torrella, i Carola Pujol.