González: “Hem fet una Festa Major per a tothom, amb molta gent i sense incidents”

1004
Festa Major 2021. Pregó d'Agnès Busquets

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell passa balanç a la Festa Major 2022 que tot just acabem de deixar enrere. Una cita que s’ha caracteritzat per la massiva afluència de públic als concerts -especialment els 10.000 que van veure en directe l’actuació de Fangoria-, el potent i variat cartell i la gran acceptació a la resta de propostes culturals i lúdiques que s’han estès al llarg de quatre dies.

El regidor de l’àrea, Andreu González, passa balanç en la següent entrevista a la primera Festa Major post pandèmica, celebrada amb normalitat, sense mascaretes ni reserves d’entrades als esdeveniments gratuïts.

Regidor, quina impressió li queda de la Festa Major poques hores després que hagi acabat?

Doncs que s’ha portat a terme amb plena normalitat, com abans de la pandèmia. Hi ha hagut molta concurrència i cap incident digne d’esmentar. Per tant, en destaco dues coses: molta gent i sense incidents, que la fan un èxit en sí mateix.

Quins ingredients volien que tingués la cita? S’han assolit els objectius marcats?

Hem volgut que fos variada i que estigués adreçada a públics molt diferents, i crec que ho hem aconseguit. La majoria aclaparadora de comentaris que ens han fet són molt positius, tant pel que fa a les propostes com a la percepció de seguretat. És de justícia fer un reconeixement a les persones que s’han implicat en aquesta Festa Major, tant la Regidoria de Cultura com la Policia Local, Protecció Civil i les persones contractades de Seguretat.

Ha estat una Festa Major en el que el concert de Fangoria ha pulveritzat el rècord de públic amb unes 10.000 persones…

Sí, sabíem que hi hauria molta gent, però no podíem preveure que n’hi hagués tanta. La gent que ha estat als concerts aquests dies ha vist que hi ha hagut propostes per a molts públics diferents: començava a tocar un conjunt i marxava gent, però n’arribava més. El propòsit de programar actuacions musicals per a públics diferents l’hem assolit amb escreix.

Parlàvem de Fangoria però també destaquen altres xifres molt altes d’assistència: la part de públic que es va quedar aquella mateixa nit a veure Di-Versiones; els 6.000 que al dia següent va sumar Nancys Rubias -que majoritàriament es van quedar a l’actuació de Mojinos Escozíos- o els 4.000 que va congregar ahir l’Edu Esteve…

Sí, i fixa’t que en aquest darrer cas ja arribàvem tots plegats més justos de forces! Entre això i que avui era dia feiner, segur que va fer que tingués menys afluència. Cal dir que comptar amb l’Edu Esteve en el primer concert en solitari que feia amb Eufòria va ser important per ell i per Martorell. I vull afegir, referit a la música en català, que Les Montses va fer una actuació molt notable. Pel que fa als grans conjunts de pop espanyol, molta gent s’ha sorprès de la potència del cartell amb Fangoria, Nancys Rubias i Mojinos Escozíos.

Parlem d’altres aspectes imprescindibles a tota Festa Major: la cultura popular. Gegants, Diables, Capgrossos i Bastoners. Quina valoració en fa, del seu pas?

Amb la cultura popular sempre hi hem de comptar, sempre hi són, i vull fer-los un agraïment molt especial perquè sempre es carreguen a les espatlles una part molt important del contingut festiu d’aquests dies. Ens omplen La Vila d’alegria amb el cercavila, el correfoc, la seva participació en la cerimònia religiosa de la missa…i tot això implica unes hores. A més, han participat posant la barra de bar a la Festa Petarda de la plaça de l’Església…vull dir que han estat molt actius i molt participatius, i cal donar-los les gràcies.

Les figures festives es van acompanyar del pregó en el primer dia festiu, que va anar a càrrec d’Agnès Busquets. Què li va semblar?

Bé! Crec que sempre està bé recordar en clau humorística algunes coses de Martorell i com ens veuen des de fora. Espero que resultés divertit per a qui el va sentir.

Quin regust li deixa la present Festa Major des d’un punt de vista organitzatiu?

Crec que els martorellencs poden estar molt contents amb la regidoria que encapçalo, perquè les persones que la composen han fet una tasca excepcional aquests dies. A més dels concerts, cal recordar que han organitzat activitats infantils, jocs d’aigua, gelatada…

Ara toca començar a pensar en la propera. S’hi comença a treballar des d’ara o més endavant?

Sempre treballem amb molta antel·lació. Per exemple, ja tenim tancat el programa de la Diada Nacional, i de cara a una propera inauguració al setembre posarem sobre la taula una proposta musical. I també estem treballant en el proper Roser…això és una roda que no para mai! Ahir recordava que per a que pogués venir Fangoria els vam lligar pràcticament fa un any. L’antel·lació és la manera d’aconseguir que surtin bé les coses, de portar primeres figures i a uns preus raonables.

GALERIA D’IMATGES DE LA FESTA MAJOR DE MARTORELL 2022