Andreu González: “Hem fet Festa Major. Podem dir que estem contents”

397
Festa Major 2021. Actuació Xiula. Foto: GrisPhoto
Festa Major 2021. Actuació Xiula. Foto: GrisPhoto

Acabada la Festa Major, l’Ajuntament de Martorell en passa balanç. El regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Museus, Andreu González, expressa la seva satisfacció pel retorn de la celebració després de l’aturada de l’any passat i pel número d’assistents als actes programats. Prop de 4.500 persones han participat en el global dels 24 actes duts a terme.

Els concerts han tornat a ser els actes més seguits, amb 600 espectadors al de Ladilla Rusa i 500 als de Kiko Veneno, Los Manolos i Xiula -públic infantil i familiar-, tot i que també han tingut xifres notables el concert de gala a El Progrés -450 espectadors- o les 200 persones a l’Havàname de la plaça de l’Església.

El regidor cita aquestes xifres dels concerts i destaca que “entre les 4.000 persones al PAS i al PAS Doble i les aproximadament 3.000 dels concerts de Festa Major, podem dir que és per a estar-ne contents. Hem gaudit de moltes actuacions musicals en viu les darreres setmanes”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Altres espectacles també han tingut una bona resposta, com ara les gairebé 400 persones als balls de les colles de cultura popular, les 200 al ‘Jardineries a bon ritme’ o les 120 a l’actuació d’Anna Confetti. “Estem molt contents d’haver ofert música, teatre per a nens i grans, activitats pel jovent o visites guiades a museus”, diu González, i afegeix que “l’equip de govern té molt clar que la cultura i la festa són una part important de la política local, i per això la volíem fer, complint amb totes les mesures”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

González creu que ja és prou important “que la Festa Major s’hagi pogut fer després que l’any passat es cancel·lés per les dades de la pandèmia”. A més, destaca que “la gent s’ha comportat de manera molt cívica i, en termes generals, ha complert molt bé amb les mesures vigents”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

El dipòsit retornable en la reserva d’entrades, clau

El regidor ha destacat el bon resultat que ha donat el nou sistema de pagament d’un dipòsit de 3 euros quan s’adquiria, al web entrades.martorell.cat, una entrada per a qualsevol dels espectacles gratuïts, un import que es retornava en cas d’assistir a l’espectacle.

Per González, això ha permès “afinar molt més el nombre d’assistents” i evitar el que va succeir al PAS, on uns quants espectadors no van anar als concerts -tot i haver reservat l’entrada-, privant així a d’altres persones d’assistir-hi. Gràcies al sistema de dipòsit i a la possibilitat d’anul·lar una entrada al mateix web en cas d’imprevist o de canvi d’opinió, “l’assitència als actes de la Festa Major ha oscil·lat entre un 80 i un 92%”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Els propers esdeveniments culturals previstos en el calendari martorellenc seran la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya i la Festa del Roser. L’evolució de la pandèmia i les decisions del Procicat marcaran de quina manera es podran celebrar.