Hasphan Import, Ferreteria Bacarisas i Va de Gla, guanyen al 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials

2378
Concurs iniciatives empresarials Baix Nord
Concurs iniciatives empresarials Baix Nord

Les empreses martorellenques Hasphan Import, Ferreteria Bacarisas i Los Jamones de los Tres Cerditos (Va de Gla) han guanyat el 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials, organitzat pels ajuntaments del Baix Llobregat Nord i la Diputació de Barcelona. El lliurament va tenir lloc dimarts passat al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa, durant la cloenda del 3r programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies de Martorell, Lluís Amat; així com els alcaldes i regidors d’Abrera, Collbató, Olesa, Sant Esteve i Sant Andreu de la Barca, van ser-hi presents.

El 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord ha volgut ser un reconeixement a totes aquelles persones que van decidir tirar endavant el seu projecte empresarial, amb l’ajut dels serveis d’assessorament d’empreses dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord. En aquesta edició s’ha volgut premiar també l’esperit emprenedor dels més joves, encoratjant-los a no deixar mai els seus somnis. Els ajuntaments del Baix Llobregat Nord van decidir que recuperar aquest concurs per tal de premiar l’esforç d’aquells qui, amb risc i amb il·lusió, van crear el seu lloc de treball i en van crear d’altres.

En total, s’hi van presentar 77 candidatures, de les quals 28 eren projectes joves adreçats a alumnes d’instituts i 49 a projectes d’empreses. Martorell liderava el número de candidatures amb 41 (26 d’empreses i 15 de projectes de joves), seguit d’Esparreguera (19); Sant Andreu de la Barca (5); Abrera (4); Collbató (3); Sant Esteve Sesrovires (3) i Olesa de Montserrat (2).

Els guanyadors

El premi a la millor empresa del sector serveis va ser per Hasphan Import de Martorell, empresa jove formada per un grup de persones amb una llarga experiència en el camp de la importació de materials per a la construcció en sec i peces metàl·liques a mesura. La millor iniciativa empresarial del sector comerç va recalar en la centenària Ferreteria Bacarisas de Martorell, empresa dedicada a la venda de material de ferreteria, subministrament industrial, menatge i tota mena d’articles afins. La millor iniciativa empresarial promoguda per col·lectius majors de 45 anys va ser Los Jamones de los Tres Cerditos (Va de Gla), dedicada a la venda i degustació de productes ibèrics i gourmet.

En la categoria a la millor empresa innovadora, els guanyadors van ser Caviaroli S.L d’Esparreguera, dedicada a la producció i comercialització de productes alimentaris innovadors. FerMATTech de l’Institut El Castell d’Esparreguera va guanyar el premi en la categoria a la millor idea jove de negoci. El premi per cadascuna de les categories ha estat de 2.000 euros, un vídeo promocional per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes.

El jurat del certàmen

El jurat ha estat format per Piedad Cortés, tècnica de Desenvolupament econòmic de l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, Carles Ruiz, vocal de la comissió executiva de Pimec Baix Llobregat i l’Hospitalet, Miquel Costa, president de Pimec Joves Baix Llobregat i l’Hospitalet, Carles Porta, membre del Consell de la Delegació de la Cambra de Comerç i Indústria, Marta Sendra, tècnica de la Direcció General de l’Àrea de Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya, Mercè Galindo, responsable de gestió de projectes Servei d’Emprenedoria Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Helena Mauri Zapata i Encarna Amezcua Marcos, professors de l’Institut Joan Oró de Martorell, Ensenyament de Serveis Territorials del Baix Llobregat.

Cloenda ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

Els premis del 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials es van lliurar en el marc de l’acte de cloenda del 3r programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’, iniciat al 2014. Segons va destacar el regidor de Promoció Econòmica de Martorell, Lluís Amat, el programa permet oferir accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l’esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.

Amb el desenvolupament d’una actuació de les característiques d’aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s’amplia i completa l’oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.