Hernando: “El nostre missatge és defensar la gent de casa, no anar contra ningú”

894

Ismael Hernando és el candidat a l’alcaldia de Martorell per Plataforma per Catalunya (PxC), una formació que concorre a unes municipals a casa nostra per segon cop consecutiu. Aquest pèrit d’assegurances diplomat pel Departament d’economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i per la Dirección General de Seguros té 41 anys i viu a Martorell. Hernando qualifica el seu partit de social-identitari, centra gran part del seu programa en considerar que Martorell té unes xifres excessives d’immigració i planteja l’expulsió dels immigrants en situació il·legal.

Ismael Hernando. Plataforma per Catalunya-Sr. Hernando, com se’ns presentaria a l’electorat?
-Com una persona propera, treballadora, compromesa, constant i molt familiar. Sóc un ciutadà que està cansat de la situació que estem patint, i simplement he decidit donar una petita passa endavant per mirar de solucionar el problema. La meva vida política és relativament curta, ja que vaig vincular-me a Plataforma per Catalunya fa uns tres anys.

-Per què considera necessària l’existència d’un partit com el seu?
-És necessària la veu d’un partit de caràcter social i identitari com el nostre, perquè creiem que cap dels altres defensa les idees que nosaltres defensem.

-La resta de formacions els consideren un partit xenòfob. Què n’ha de dir?
-Hem rebut moltes crítiques i no entenem per què. El nostre missatge és defensar la gent de casa, però no anem contra ningú, contra cap immigrant. Defensar la gent de casa és defensar qui ha aixecat aquest país amb el seu esforç i suor, i que ara està passant una mala època i es troba totalment abandonada de les institucions, perquè no hi ha recursos per tots. I moltes vegades s’està prioritzant la gent acabada d’arribar a qui veritablement ha aixecat el país i ha generat l’estat del benestar actual.

-I quines mesures volen dur a terme, en aquest sentit?
-Martorell és la segona població de la comarca en taxa d’immigrants. Doblem, tripliquem o fins i tot quadrupliquem poblacions veïnes, amb un 19 per cent. Alguna cosa estem fent que no rutlla. Evitarem empadronar immigrants il·legals i promourem l’expulsió dels que ja hi siguin, i també la dels delinqüents reincidents estrangers. No podem mantenir-los si són d’altres països.

-Quins continguts té el seu programa electoral?
-Es divideix en dos blocs. Un de comú que parla d’immigració, d’atur, de municipalització i de transparència de les institucions. El segon inclou les propostes municipals: els plans d’ocupació específics per a ciutadans de Martorell per combatre l’elevat atur, la realització d’horts socials per a gent sense feina i jubilats amb baixos ingressos, facilitar l’accés a habitatges de protecció oficial a mares joves solteres i a persones amb dificultats econòmiques, defensar el comerç autòcton i els productes de consum local, i obrir cercles de col·laboració ciutadana per reutilitzar, per exemple, material infantil i escolar.

-Com enfoquen la campanya?
-Tenim molt clar que ha de ser propera al ciutadà. Volem representar-lo, fer nostres els seus problemes i neguits i solucionar-los. Hem parlat amb veïns i comerciants per explicar el nostre programa i escoltar els seus problemes. Nosaltres no ens gastarem una dinerada en cartells, plafons ni anuncis de diaris.

Plataforma per Catalunya-I què els ha reclamat, la ciutadania de Martorell amb la que han parlat?
-Que estan molt preocupats per l’atur, per la precarietat de la feina i pels problemes de seguretat ciutadana. Molts comerciants se’ns han queixat que paguen massa impostos i que no els fan cas, i al Mercat de Les Bòbiles hem vist que estan bastant descontents. Ho hem intentat traslladar a l’Ajuntament, però no ens han deixat parlar. A Martorell s’han fet obres, totes a darrera hora, però han sigut quatre anys perduts.

-Quines espectatives electorals tenen i quins possibles pactes plantegen?
-No ens posem cap sostre, i no pactarem amb ningú. No ho farem amb els que s’anomenen centre-dreta i que nosaltres creiem que són ultra dreta, perquè defensen els bancs, els rescaten amb diner públic i deixen que es desnonin famílies. I tampoc amb els partits d’esquerra, que considerem d’extrema esquerra, ja que defensen una globalització, les portes obertes i els papers per tothom. No volem els partits de l’el·lit, de la casta que ens han portat a aquesta situació. Volem un partit del poble, que defensi els interessos de la gent de casa i que miri d’acabar amb la casta. Considerem que som el vot útil.