‘Heroïtza’t’, lema de la campanya de captació de voluntaris de Creu Roja

1642

Creu Roja Baix Llobregat Nord clourà aquest dijous la campanya de captació de voluntaris que enguany duu el lema ‘Heroïtza’t’. Des del 22 de maig fins el 22 de juny, l’entitat humanitària ha destinat esforços a captar voluntaris que puguin fer un cop de mà en totes les tasques que sorgeixen en el dia a dia de Creu Roja. Amb tot, qualsevol persona pot convertir-se en voluntari durant tot l’any.

La tècnica d’intervenció social de Creu Roja Baix Llobregat Nord, Griselda Sanahuja, apunta que aquest mes era una època propícia per desplegar la campanya perquè “els estudiants, un perfil de voluntariat que ens agradaria augmentar, estan acabant exàmens i estaria molt bé que s’hi interessessin abans d’acabar l’estiu”.

Griselda Sanahuja, tècnica d'intervenció social de Creu Roja Baix Llobregat Nord

El lema de la campanya, ‘Heroïtza’t’, radica en el paper dels voluntaris i en convertir-los en herois per la feina que duen a terme. “Qualsevol persona que ofereix el seu temps als altres és un heroi, ser voluntari no és una feina fàcil, la satisfacció que et dóna et fa sentir un heroi”, admet l’Edy, que fa uns vuit anys que va començar amb Creu Roja Baix Llobregat Nord.

Edy, voluntari Creu Roja Baix Llobregat Nord

Les feines del voluntariat no se centren, només, en l’acompanyament a persones malaltes o atenció sanitària. Tasques logístiques, en col·laboració amb les campanyes que engega Creu Roja, també ocupen el temps dels voluntaris. “Treballes amb persones, en situació de vulnerabilitat o que volen millorar certs aspectes de la seva vida, però hi ha altres tasques que no es veuen i que les fan els voluntaris”, ha dit Sanahuja.

La campanya de captació de voluntaris s’ha convertit en una iniciativa que viu a les xarxes socials. Segons Sanahuja, els interessats poden conèixer més sobre aquesta iniciativa a través dels perfils de Facebook i Twitter de Creu Roja i allà podran trobar-hi la resposta als dubtes sobre el voluntariat. A més, l’entitat humanitària també atendrà al local (al carrer Sant Llorenç d’Hortons 5 de Martorell) aquelles persones que vulguin formar-ne part.