Una aplicació que vetlla pel manteniment urbà, opció més votada pels infants dins dels Pressupostos Participatius

2365
Votacions infants Pressupostos Participatius
Votacions infants Pressupostos Participatius

La creació d’una aplicació mòbil (app) per denunciar desperfectes als carrers i en mobiliari urbà mitjançant una foto geolocalitzada ha estat l’opció més votada per les nenes i nens del Consell d’Infants de Martorell als primers Pressupostos Participatius de l’Ajuntament. Les votacions es van dur a terme ahir dilluns al Pavelló Esportiu Municipal, amb la participació de prop de 700 alumnes de 4rt i 5è de Primària de les set escoles locals. En total, van escollir entre 18 propostes per millorar Martorell.

Els nens i nenes van triar fins a un màxim de 5 de les 18 idees finalistes, treballades a les aules durant tot el curs i que inclouen les principals inquietuds i desitjos dels infants per millorar la població a tots els nivells. L’opció més secundada (300 vots) va ser la creació d’una app per poder denunciar els desperfectes als carrers i en mobiliari urbà mitjançant una foto geolocalitzada que s’enviï a l’Ajuntament.

Els resultats de les altres 17 propostes

La van seguir en número de vots el projecte d’equipar els parcs municipals amb fonts i lavabos públics (271); un Parc d’Aventura al barri de La Vila (262); Skate Park Infantil (259); millores al parc de Can Cases (257); construcció de més zones esportives al carrer (pistes de futbol, bàsquet, etc) amb 235; cobriment d’algunes pistes dels patis de les escoles (231); creació d’un pipi-Can Ecològic o E-can (228); un Carril Bici Verd (177); la renovació del parc infantil del Parc d’Europa (158); la reforma del parc de ‘la Tirolina’ (148); la millora del Pavelló Esportiu Municipal (137); la iniciativa ‘Necessitem passejar a gust!’ (124); estructures al pati de les escoles (94); ‘Reacciona. No es fa bé el reciclatge selectiu de les escombraries’ (77); millorar les instal·lacions del camp de futbol del Torrent de Llops (76); reparació i adequació del carrer de la Verge del Carme (71) i el ‘Volem jugar en condicions al parc del passatge Central Elèctrica’ (64). En total, es van emetre 639 vots. Les opcions més votades, fins arribar al topall pressupostari de 40.000 euros, seran les que executarà el consistori a partir d’ara.

Festa participativa al Pavelló

Els alumnes van ser convocats aquest dilluns al Pavelló per votar. L’alcalde Xavier Fonollosa hi va assistir i va elogiar la tasca feta: “les iniciatives que heu plantejat són superxules. Estic molt content, perquè avui hem fet possible que voteu totes aquelles propostes que ens havíeu vingut a explicar a l’Ajuntament quan feieu 3er”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, va explicar que aquestes votacions “han implicat a totes les escoles. Dono les gràcies a tots els que heu vingut a votar, als delegats de cada classe del Consell d’Infants, als professors i als centres d’ensenyament. Destinem 40.000 dels 200.000 euros dels Pressupostos Participatius, una quantitat per a que els nens i nenes decidiu”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

La regidora d’Ensenyament, Núria Canal, va “agrair a tothom la implicació en aquesta gran festa de la participació en la que els nens i nenes sou els protagonistes i exerciu el vostre dret a vot”.

Núria Canal, regidora d’Ensenyament