Visita institucional a Chevilly-Larue i participació de La Martukada a la seva Festa Major

2305
Martukada
Martukada

Una delegació de l’Ajuntament de Martorell, encapçalada per la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, marxa aquest dijous a Chevilly-Larue, població agermanada amb Martorell des de fa 25 anys. La visita institucional coincidirà amb la Festa Major del municipi francès, on hi actuarà el grup martorellenc de percussió La Martukada.

La regidora Míriam Riera visitarà per primer cop Chevilly-Larue i aprofitarà el viatge per conèixer diferents equipaments de la població, el funcionament dels seus serveis municipals i per compartir projectes. La trobada servirà, a més, per perfilar els actes de commemoració del 25è aniversari de l’agermanament, que podrien celebrar-se per Santa Cecília, patrona de la música, el 22 de novembre.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

Divendres, 23 de juny, arribarà la representació de músics de La Martukada, “entitat que vindrà a representar-nos perquè des de Chevilly ens van demanar un grup de batukada, ja que per a ells són una fórmula molt interessant d’integració de persones nouvingudes”, segons ha explicat Riera.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

La Martukada actuarà el 24 de juny, durant celebració de la Festa Major de Chevilly-Larue, que va haver de ser ajornada amb motiu de les eleccions franceses. El grup de percussió martorellenc serà l’encarregat d’obrir la cercavila que recorrerà els carrers de la ciutat. Tots els participants gaudiran d’un petit refrigeri i seguiran amb la festa fins al vespre, quan hi haurà ball popular i focs d’artifici.

Maria Subi, membre de La Martukada, ha comentat que “estem molt il·lusionats perquè l’Ajuntament de Martorell ha apostat per nosaltres i és una gran alegria poder participar a la festa. Hi traslladarem la nostra cultura i aprendrem de la seva. Som una batukada que val la pena i que ens prenem seriosament el què fem. Estem nerviosos perquè mai havíem sortit fora del país per fer una actuació com aquesta, però estem encantats”.

Maria Subi, membre La Martukada

Altres intercanvis musicals

L’abril de 2016, durant la celebració de la Fira de Primavera, una delegació del govern municipal de Chevilly-Larue, presidida per l’alcaldessa Stéphanie Daumin, va visitar Martorell. En aquella ocasió, l’Orquestra Filharmònica de Chevilly-Larue, formada per una seixantena de músics, va oferir dos concerts, un dels quals durant el lliurament del Premi Vila, a El Progrés.

El desembre de 2006, la Banda Simfònica de Martorell va viatjar a Chevilly per participar al concert especial benèfic del 20é Téléthon de TF2 i TF3, amb la finalitat de recaptar fons pel tractament i cura de les malalties neuro-musculars. La Téléthon és un festival televisiu anual equiparable a La Marató de TV3.