Signat un conveni amb els veïns de Buenos Aires per subvencionar la rehabilitació de façanes

1700
L'alcalde Xavier Fonollosa i el president AAVV Buenos Aires, Ignacio Blázquez
L'alcalde Xavier Fonollosa i el president AAVV Buenos Aires, Ignacio Blázquez

L’Ajuntament de Martorell i l’associació de veïns del barri de Buenos Aires han signat un conveni de col·laboració per subvencionar les obres de rehabilitació de les façanes dels edificis de la primera fase del barri. Els propietaris hauran de fer-se càrrec de menys de la meitat de l’import total de l’obra, mentre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament assumiran el gruix del pressupost.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “totes les façanes de la fase 1 dels edificis de Buenos Aires, aquelles que no són d’obra vista, s’han de renovar. És un esforç important que han de fer els propietaris dels habitatges però, com no podia ser d’una altra manera, l’Ajuntament hi està al darrera per ajudar-los”. Així, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament subvencionaran el 55% de l’obra, que tindrà un cost aproximat d’1,5 MEUR. Els veïns hauran de fer-se càrrec del 45% del cost restant.

“Sense el nostre concurs seria difícil fer aquesta important obra perquè s’han de renovar els revestiments de tots els edificis de la fase 1, tant dels blocs alts de 12 pisos com dels baixos de cinc. El paviment comença a degradar i, en alguns casos, a presentar perill”, ha apuntat l’alcalde, qui també ha avançat que el conveni tindrà una vigència de quatre anys i que les obres començaran en breu.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Durant el mes de març de 2014, en una de les torres de 12 plantes d’alçada es va produir un episodi de despreniment del revestiment que va comportar una actuació d’urgència per part de Bombers i de l’Ajuntament, amb la conseqüent adopció de mesures cautelars, mitjançant la col·locació de xarxes.

Posteriorment, es va comprovar que la problemàtica detectada en aquesta torre era una patologia estesa, en major o menor grau, a la totalitat dels edificis de la primera fase del barri de Buenos Aires. Per aquest motiu, l’Ajuntament va sol·licitar a la Diputació de Barcelona el suport tècnic per la redacció de la diagnosi de patologies, que va ser lliurada el mes de maig de 2015.