Hipofam celebra el Dia Mundial del Ronyó amb una jornada informativa i teatre solidari

712

L’Associació per a la Informació i la Investigació de la Hipomagnesèmia Familiar (Hipofam) organitza dissabte i diumenge dues activitats per commemorar el Dia Mundial del Ronyó. Dissabte es farà una jornada informativa sobre la salut renal amb la presència de diversos especialistes, i diumenge la companyia Catalunya Teatre representarà l’Hostal de la Glòria. Amb aquests actes es pretén difondre la prevenció de malalties renals a la població i acaptar fons per a la investigació de la Hipomagnesèmia, una de les malalties renals més desconegudes i poc freqüents.

La jornada informativa d’aquest dissabte 5 de març començarà, a les 11.30h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Es tracta d’una jornada informativa sobre salut renal, a tenor que “les malalties associades al ronyó afecten ja un 10 per cent de la població a tot l’estat i tendeixen a augmentar. Moltes arriben en edat adulta, i per això és molt important la prevenció i adquirir bons hàbits des de la infància”, explica el president d’Hipofam, Antonio Cabrera.

A la cita hi intervindran la presidenta de la Asociación para la Lucha Contra las Enfermedades Renales (ALCER) de Barcelona, Beatriz Silva, la doctora Gema Ariceta, cap de servei de Nefrologia Pediàtrica de l’Hospital de la Vall d’Hebron i investigadora del projecte d’Hipofam i Javier Gutiérrez, supervisor d’infermeria del Centre de Diàlisi B Braun a Martorell.

Teatre solidari en favor de la Hipomagnesèmia
Diumenge a l’Auditori Joan Cererols, a les 19.00h, Hipofam organitza una sessió de teatre solidàri amb la companyia Catalunya Teatre, que portarà a escena l’Hostal de la Glòria, obra de Josep Maria de Sagarra. Cabrera explica que “és una companyia que treballa en projectes solidaris, i que col·laborarà amb Hipofam amb una obra clàssica del teatre català, que segur que serà molt interessant”.

El preu de l’entrada és de 5 euros, a benefici del projecte d’Hipofam d’apadrinar una investigadora a l’Hospital de la Vall d’Hebron per investigar sobre la Hipomagnesèmia, una malaltia renal molt estranya i poc habitual, que pateixen unes 40 persones a tot l’estat espanyol.