Hipofam recapta uns 350 euros per al projecte ‘Hipomagnesèmia a la vista’

1343
Monòleg solidari Hipofam
Monòleg solidari Hipofam

Una quarantena de persones van assistir diumenge al monòleg solidari que l’humorista Miguel Espejo va oferir als jardins de l’Enrajolada. L’esdeveniment va estar organitzat per l’entitat Hipofam, que lluita contra la Hipomagnesèmia familiar. Els 350 euros recaptats amb l’entrada i el servei de bar es destinaran a finançar el projecte ‘Hipomagnesèmia a la vista’.

La Hipomagnesèmia familiar és una malaltia rara que provoca una mutació genèrica amb afectació renal i ocular en edat pediàtrica. La pateix una quarantena d’infants a tot l’estat espanyol. Els pacients acostumen a ser genèticament iguals, però amb evolucions clíniques molt diferents.

Antonio Cabrera, president d’Hipofam, ha explicat que els pacients “poden patir problemes de visió perifèrica, colobomes o miopies magnes”. Alguns necessitaran “ulleres o lentilles de per vida”, amb el cost econòmic que això implica per als familiars. “El projecte ‘Hipomagnesèmia a la vista’ pretén abonar 300 euros per cada factura d’ulleres o lentilles que les famílies afectades presentin durant l’any”, ha dit.

Antonio Cabrera, president Hipofam

La Fundación Inocente Inocente va donar 3.000 euros al projecte d’Hipofam, però l’entitat estima que se’n necessita el doble per tal d’alleugerir les despeses reals de les famílies. Per aquest motiu, l’entitat va organitzar ahir la vetllada solidària d’humor. “Ha estat molt divertit i tothom ha rigut molt. Miguel Espejo és un gran professional i una grandíssima persona. Fa això de manera col·laborativa. Cada any fa 25 actuacions gratuïtes per col·laborar amb entitats o persones que tenen alguna necessitat”, ha agraït Cabrera.

Antonio Cabrera, president Hipofam