Homenatge a Joan Margarit en la veu dels guanyadors del Premi Vila 2019

240

La Casa de Cultura ha acollit aquesta tarda una nova activitat del festival DiVERS, que ha retut homenatge al poeta català Joan Margarit, qui va morir fa menys de dos mesos. Els guanyadors de l’última edició del Premi Vila de Martorell (2019) han llegit les seves obres. Unes 30 persones hi han assistit, així com l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i els regidors Andreu González, Gerard Mimó i Sole Rosende.

L’acte ha començat amb la interpretació al violoncel de Genís Pagès i ha donat pas a les lectures de Rosa Grau, amb Del carrer estant, Oscar Palazón amb Diari de laboratori i Miguel Sánchez i la seva La vida que esperábamos. Grau i Palazón hi han pres part en directe, mentre que Sánchez hi ha participat a través d’un vídeo gravat des de Múrcia, on resideix.

Lectura per recordar Joan Margarit

Després de la poesia local, ha arribat el torn per a Joan Margarit, una de les figures de la poesia catalana més destacades del segle XXI i per al qual sis veus han tingut un record. Alba Bohigas, Montserrat Barlam, Dolors Caro, Montse Fusalba, Jordi Morera, Pilar Urballa i Josefina Canals han recitat diferents peces de Margarit, en un format de tres rondes de poemes cadascú.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha posat en valor el fet de poder celebrar actes culturals, en el camí de “recuperar l’activitat a Martorell i arreu del país” i ha destacat la vàlua dels poetes martorellencs.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Cultura, Andreu González, ha recordat la figura de Joan Margarit i ha apuntat la seva relació amb el festival DiVERS, on hauria d’haver assistit el curs passat i que finalment no va fructificar.

Andreu González, regidor de Cultura

En el tancament de l’acte, Genís Pagès ha interpretat El cant dels ocells i tots els participants han rebut una flor com obsequi per part del consistori, a mans de l’alcalde i el regidor de Cultura, en senyal d’agraïment.