‘Elogi del malentès’, o com l’art contemporani qüestiona l’ordre establert

600

Aquesta tarda s’ha inaugurat al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis l’exposició itinerant Elogi del malentès. Catorze artistes reflexionen, amb les seves obres, al voltant dels conflictes que desperten els malentesos, i que fan aflorar la pluralitat de veus i el qüestionament de l’ordre establert. L’acte s’ha acompanyat d’un recital poètic en el que Blanca Llum Vidal ha relacionat el seu poemari Aquest amor que no és u amb la raó de ser de la mostra, i l’acompanyament musical de Sara Fontán al violí i pedals.

Elogi del malentès l’organitza el Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament. El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament, Andreu González, i la directora del Programa d’Arts Visuals, Anna Crosas, han presidit la mostra, que s’integra dins del programa d’actes del Dia Internacional de la Dona.

González ha agraït a la Diputació que Martorell hagi sigut pioner “en tastar aquesta exposició” i ha reflexionat al voltant del concepte del malentès, relacionant-lo amb altres àmbits com ara el llenguatge:

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

Crosas, de la seva banda, ha destacat que la temàtica de l’exposició, el malentès, s’entén en positiu. “Gràcies als malentesos estem obligats a posar-nos d’acord, i poden aparèixer aspectes positius dels malentesos que plantegen els diversos temes de l’exposició: llenguatge, política, relacions amoroses, etc”, ha dit.

Anna Crosas, directora del Programa d'Arts Visuals de la Diputació de Barcelona

El visitant s’inserirà, fins el 30 de maig, en un itinerari per obres de Mar Arza, Cabello/Carceller, Lúa Coderch, Kajsa Dahlberg, Anna Dot, Dora García, Andrea Gómez, Núria Güell, Alexandra Leykauf, Mariona Moncunill, Mireia Sallarès, Batia Suter i Pilvi Takala. Els horaris d’obertura seran els dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h. Dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h.