L’exposició ‘Elogi del malentès’ obre divendres al Muxart amb l’art de 14 dones

127
'Elogi del malentès'

Inauguració de l’exposició Elogi del malentès demà divendres, a les 18.30h, al Muxart Espai d’Art. Una mostra itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament. L’acte inclourà el recital poètic Aquest amor que no és u a càrrec de Blanca Llum Vidal i Sara Fontán. L’entrada és gratuïta, amb aforament limitat, i es podrà seguir en directe a martorelldigital.cat, a instagram.com/culturadiba i facebook.com/culturaDIBA. La mostra s’emmarca dins la programació del Dia Internacional de la Dona a Martorell.

Catorze artistes, explica la comissària Joana Hurtado, conviden a “reflexionar sobre el conflicte que destapa el malentès i l’oportunitat que proporciona per descobrir un punt de vista alternatiu”. Per a la comissària, “en un moment com l’actual, en que el desacord es fa evident als carrers i molts conflictes socials no troben respostes polítiques (…) l’art contemporani ofereix un veritable espai de debat, una multiplicitat de veus crítiques des d’on qüestionar l’ordre establert”.

Hurtado afegeix que “donar la benvinguda al malentès és obrir un nou escenari de relacions on art i política es troben, no per buscar una solució, sinó per repensar les lliçons apreses i permetre la trobada amb aquest altre món que canviarà per sempre el nostre”.

Les obres corresponen a les artistes Mar Arza, Cabello/Carceller, Lúa Coderch, Kajsa Dahlberg, Anna Dot, Dora García, Andrea Gómez, Núria Güell, Alexandra Leykauf, Mariona Moncunill, Mireia Sallarès, Batia Suter i Pilvi Takala. Les seves intervencions destapen els malentesos que hi ha darrere de percepcions comunes, ja siguin somnis, amor, sexe, amistat o el descobriment de la diversitat, per citar alguns exemples, i emplacen el visitant a fer-ne la seva pròpia lectura.

Elogi del malentès es podrà visitar del 19 de març al 30 de maig, dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h. Dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h. És imprescindible fer reserva prèvia al telèfon 93 774 22 23 o a museus@martorell.cat.