Homenatge a les dones artistes a l’exposició de Josep Maria Palou ‘Take it like a woman’

910

Take it like a woman ha obert portes aquest divendres a La Caserna. L’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, han inaugurat la mostra fotogràfica de Josep Maria Palou, que conté imatges en format 85 x 85 en blanc i negre. Un homenatge explícit a dones que s’han fet un lloc en l’escena artística, per la seva sensibilitat, creativitat i autenticitat.

Josep Maria Palou tria el títol de la cançó d’Alice Cooper Pren-t’ho com una dona per donar nom a una mostra d’imatges d’artistes dalt de l’escenari i en concert. Un recull fotogràfic, dels anys 80 fins l’actualitat, que “posa l’accent en la condició femenina a través del que significa el seu alliberament pel fet que es pot mostrar públicament en la seva vessant d’artista”, ha confessat l’autor.

L’exposició “fuig de tòpics i ens apropa els sentiments, les emocions i la intensitat amb què artistes com Madonna, Rihanna, Patti Smith, Luz Casal, Kylie Minogue, Roxette, Janis Siegel, Tina Turner, Yuha Wang, Liza Minnelli, P.J. Harvey, Anastacia, Sara Baras o Katy Perry, entre moltes altres, viuen dalt de l’escenari”, ha dit.

Criteris estètics, però també sentimentals, han servit a l’autor martorellenc per fer una acurada selecció de tot el seu material. Les instantànies transmeten lideratge, a voltes intimitat, tot i la distància amb què sovint s’ha pres la imatge. Palou ha destacat especialment l’expressivitat de Tina Turner i ha recordat com a Liza Minnelli li va canviar la cara quan el va enxampar fotografiant-la.

Take it like a woman es podrà visitar a La Caserna els divendres i dissabtes, de 21.00 a 00.30h, i diumenges, de 12.00 a 14.00h.

‘Old Gods and New Monsters’
L’any 2009, Josep Maria Palou va exposar al Muxart Espai d’Art la seva col·lecció privada Old Gods and New Monsters, amb artistes com U2, Sex Pistols, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Jimmy Page, Jethro Tull, Mick Jagger, Paul McCartney, Elton John, Miles Davis, Eric Clapton, David Bowie, Alice Cooper, AC/DC, Carlos Santana, The Cure, Rod Stewart, Lou Reed, Bob Marley o Woody Allen. Actualment, es pot visitar al Restaurant Aqqua de Martorell.