Imma Colomer i la Banda Simfònica de Martorell tanquen un multitudinari Sant Jordi

1311

L’actriu Imma Colomer, acompanyada de la Banda Simfònica de Martorell, ha ofert al Centre Cultural un recital amb fragments d’obres guanyadores del Premi Vila per commemorar els 40 anys del certàmen literari. La jornada s’ha vestit amb un concert de la Coral de Rosanes, la lectura de poemes per part dels portaveus polítics amb representació a l’Ajuntament i un espectacle infantil.

Martorell ha celebrat la Diada de Sant Jordi amb un recital en commemoració dels 40 anys del Premi Vila de Martorell a càrrec d’Imma Colomer i dirigit per Enric de Castro. L’actriu ha llegit fragments de diverses obres guanyadores del certamen literari com Acaso i Sillas, d’Andreu González Castro, Bosque de insistencia, d’Olegario Rodríguez, Una història silenciada, de Jordi Benavente, Paradoxa, de Pep Garcia, Un altre sense dorsal, d’Aleix Ruiz i Martorell, de Jacint Soler.

Imma Colomer ha dit que “el Premi Vila és un guardó esperat i viu que incentiva els martorellencs a llegir i a escriure poemes” i ha lloat l’acompanyament de la Banda Simfònica de Martorell que ha intercalat peces com Xàbia, de S.Salva, Celtic flutes, de K.Gable, Vents Catalans, de Ferran Ferran, Oblivion, d’A.Piazzolla, Camins, de Sopa de Cabra, Song and dance, de L.Bonfa, El cant de la senyera, d’L. Millet, La Santa espina, d’E.Morera i Els Segadors.

Rapsodes per un dia
Els portaveus dels partits polítics amb representació a l’Ajuntament de Martorell s’han sumat a la celebració de la Diada de Sant Jordi amb un recital de poesia. Xavier Fonollosa (CiU), José Simón (ICV), Adolf Bargués (ERC), Francesc J. Arpal (PP) i Adrià Arqué (PSC) han llegit poemes de Francesc Pujols, Ovidi Montllor, Josep Maria de Sagarra, Josep Carner, Jaume Agelets, Joan Maragall, Joan Salvat-Papasseit o Miquel Costa i Llovera. La lectura ha anat acompanyada de l’actuació de la Coral del barri Rosanes que ha interpretat diverses peces tradicionals catalanes.

Lectura dels guanyadors del Premi Vila
Prèviament, s’ha fet lectura de les obres guanyadores del Premi Vila 2015, la gala de lliurament del qual tindrà lloc aquest divendres (21.30h) a El Progrés. També s’ha fet entrega d’una tauleta iPad a Anna Víctor Amat, guanyadora de la primera edició del Dictat en català de Martorell, que es va celebrar dimecres al Centre Cultural, organitzat pel Servei Local de Català i la Fundació Francesc Pujols.

Espectacle familiar i paradetes a la plaça de Les Cultures
La plaça de Les Cultures s’ha omplert de canalla per veure l’espectacle infantil Bona tarda Senyor Ós!, un espectacle familiar sobre un ós que només parla amb les mirades i els gestos, però que li agrada molt llegir llibres. El Club Social Punt de Trobada, el Centre de Dia de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, Càritas i la Creu Roja, han celebrat un Sant Jordi solidari recollint aliments bàsics pels més desafavorits. Els alumnes de l’escola Mercè Rodoreda han venut els productes artesanals de la seva cooperativa escolar i també hi ha instal·lat parada l’Assemblea Nacional Catalana, Hipofam o l’Esplai Guspira.