Impuls renovat a les polítiques de joventut a Martorell

1057
Espai Jove Punt Nord. Foto: Grisphoto
Espai Jove Punt Nord. Foto: Grisphoto

L’Ajuntament de Martorell dona un nou impuls a les polítiques de joventut dotant d’un equip tècnic de professionals que s’incorporaran de forma progressiva a la Regidoria. L’objectiu és crear referents sòcio-educatius a la ciutat que connectin amb els i les joves.

La regidora de Joventut, Raquel Sans, comenta que “la intenció és que aquests referents estiguin presents en els espais on es relacionen habitualment, ja sigui a l’espai urbà, als centres educatius i, en general, als espais de dinamització cultural”.

Amb aquesta nova mirada “es vol implicar d’una manera més propera als i les joves a la comunitat local, promovent el diàleg i la seva participació activa a través d’accions i propostes que canalitzin i donin resposta als seus interessos”.

També es vol “aconseguir un major arrelament veïnal dels joves amb Martorell i el seu entorn a través del foment d’espais d’interrelació, la generació d’espais que facilitin la co-creació i implicar-los en l’elaboració d’una programació d’oci i cultural fruit de la seva aportació directa”, incideix.

Raquel Sans, regidora de Joventut

L’Espai Jove, ubicat a la planta baixa del Centre Cultural, continuarà tenint un paper rellevant com a punt de connexió d’aquesta xarxa de dinamització juvenil.

Aquest nous impuls “se centra també en abordar els seus reptes vitals, allargar la trajectòria educativa, reduir l’abandonament escolar prematur , millorar la seva ocupabilitat, millorar les condicions que facilitin les condicions d’emancipació i millorar la cobertura comunitària en benestar social i salut mental”, apunta Sans.