Un novembre de novel·la a la Biblioteca Francesc Pujols

473
Presentació llibre 'Soc mare'

La Biblioteca Francesc Pujols serà l’escenari aquest novembre de la presentació de fins a quatre obres literàries, d’estils i procedències molt variades. Hi serà molt present la novel·la, tant de temàtica històrica com negra, i els textos traduïts dels clàssics. Completaran la programació les cites mensuals de l’Hora del Conte, els clubs de lectura i el ‘Tastet d’Història’.

Teresa Sagrera Bassa i Ramon Gasch Pou són els coautors de Llaços de sang, un novel·la de Grup62 que es presentarà a l’equipament martorellenc el dijous 24 de novembre (18.30h). Parla de les ‘Bàrbares’, nom amb el que es coneixien les dones que van formar una companyia militar que es va organitzar de manera heroica en la defensa i recuperació de la ciutat de Girona durant el setge napoleònic. Gasch serà a Martorell per parlar d’aquesta novel·la històrica, sota la presentació a càrrec de Joan Batllevell, explica Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

El dia 29 (18.30h) es presentarà Avelut, la segona part de la sèrie Maveth, obra de la martorellenca Ana Masago. “Després de Sjol, Masago torna a posar en veu del sergent Harris els seus afers personals i professionals a través d’una novel·la que planteja el tema de la maternitat, la paternitat i els nadons robats”, comenta Canals. La presentació la farà Javier Garrido.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Abans, el divendres 18 (18.30h) s’haurà fet una doble presentació: Epigrames -obra de Marcial, traduïda pel filòleg Jaume Juan, darrer Premi Vila Memorial Montserrat Ros-, i Kurt Schwitters, del martorellenc Joan Isart, un assaig sobre aquest artista polièdric alemany.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Tastets d’història, contes i tallers

Completen la programació el ‘Tastet d’Història’ a càrrec del periodista David Revelles. La xerrada es titula La Ruta Maçònica: les petjades de la societat secreta a Barcelona, el dimarts 8 (11.00h). Parla de la francmaçoneria, la societat secreta més famosa del món, encara és una gran desconeguda a Barcelona.

Per als infants, es proposa Del bressol a la lluna, amb Gina Clotet, contes per cantar i contar, per descobrir la música, la poesia, els animals, els nombres, els instruments el dia 10 (17.30h). I el dissabte 26 (11.30h) La Tom a l’Hospital de joguines, amb taller de reinvenció de peluixos. Un conte que convida a reflexionar sobre les possibilitats d’allargar la vida útil de les nostres joguines.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

L’equipament acollirà, amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés, la sessió formativa ‘Demana cita al Cap i accedeix a la meva salut’, per ajudar les persones a demanar cita amb el seu metge de capçalera i ensenyar a entrar a ‘La meva salut’. Serà el dilluns 14 (17.00h).

Del 2 al 25 de novembre, al vestíbul es veurà una exposició dels 60 anys de la revista Cavall Fort. Una mostra formada per diversos jocs ambientats a l’edifici de Cavall Fort, un espai imaginari i força esbojarrat.