Inaugurada la 4a Mostra del Transport i l’estand institucional de l’Ajuntament de Martorell a Ca n’Oliveras

2076
Inauguració 4a Mostra del Transport
Inauguració 4a Mostra del Transport

L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’equip de govern han inaugurat, aquest migdia a Ca n’Oliveras, la 4a Mostra del Transport i l’estand institucional de l’Ajuntament de Martorell, amb la 28a campanya ‘Una casa, una flor’ dels usuaris del Centre Ocupacional de Can Serra. El recinte romandrà obert al públic dissabte i diumenge, de 10.00 a 21.00h, i un bus llançadora gratuït en facilitarà el desplaçament.

La 4a Mostra del Transport disposa de sis expositors de vehicles, amb 270 metres quadrats cadascun, i marques com Seat, Peugeot, Nissan, Kia, Citroën i Renault. L’alcalde ha destacat que la mostra acull “la major part de marques d’automoció que hi ha actualment al mercat” i que els responsables dels estands li han comunicat que estan notant un increment en les vendes. “Això és un bon símptoma. Si el sector de l’automoció recupera la normalitat, vol dir que estem deixant enrere aquesta crisi cruenta que hem tingut, és un bon senyal”, ha dit.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En aquesta línia, el representant del concessionari Martorell Motor, Pere Laguna, ha afirmat que “creiem que aquest any serà bo i confirmarà la recuperació al sector de l’automòbil”. Laguna també ha recordat que “sempre que exposem a una fira com aquesta fem descomptes i promocions interessants”.

Pere Laguna, concessionari Martorell Motor

El Moto Club Motards Martorell compta amb un estand de 100 metres quadrats on, segons el seu vicepresident Jordi Quesada, “es pot veure una mostra representativa de les motos dels membres l’entitat”, un grup que gaudeix “de les dues rodes, el motor, la velocitat i les bones estones amb la família i els amics”. L’associació aprofita per promocionar la 2a Trobada Motards Martorell que celebraran el 4 de juny a Ca n’Oliveras.

Jordi Quesada, president Motards Martorell

‘Martorell en marxa, som-hi’

Sota el lema ‘Martorell en marxa, som-hi’, l’estand institucional explica, a través de diversos plafons, els projectes municipals que està duent a terme l’Ajuntament de Martorell: les actuacions a la via pública, la ronda verda, mirador i aparcament de Les Solanelles, el Cruyff Court a Les Carolines, el nou Pavelló Esportiu Municipal de tres pistes o la nova seu de la Brigada Municipal. S’hi incideix també en els projectes d’atenció a les persones, la transparència i la proximitat.

Estand Ajuntament de Martorell
Estand Ajuntament de Martorell

En una de les lones, ha destacat Fonollosa, “expliquem amb xifres que Martorell és el municipi de més de 20.000 habitants amb l’aigua més econòmica de Catalunya, segons un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua”. La qualitat de l’aigua és garantida, amb 2.289 exàmens de control i 193 anàlisis de laboratori l’any. A més, es construirà una Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) que, a través d’un procés d’oxidació i filtració, i d’un d’osmosi inversa, permetrà millorar qualitativament l’aigua dels pous municipals.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Un dels reclams de l’estand institucional està sent el fotomató amb disfresses perquè la gent pugui fer de superheroi i endur-se una foto a casa impresa amb el missatge de la campanya dels Pressupostos Participatius: ‘Busquem idees superpoderoses’. Les fotos, prèvia autorització, es compartiran al Facebook de l’Ajuntament de Martorell.

28a campanya ‘Una casa, una flor’

Els treballadors del Centre Ocupacional Can Serra repartiran 10.000 plantes a la 28a campanya ‘Una casa, una flor’. “L’hem preparat amb molta il·lusió perquè aquest any tenim un hivernacle més gran i ens ha permès no tenir problemes d’espai”, ha dit la directora tècnica de Can Serra, Salomé Moliner.

Salomé Moliner, directora tècnica Can Serra

Les plantes que es regalen durant la campanya són les que es poden veure en els diferents espais públics de Martorell. Una actuació que ha permès al municipi ser distingit com a Vila Florida.“Els nois ja ho tenen molt integrat, se senten molt partícips d’aquest projecte. Martorell ara és un poble de colors i ells saben que en són part fonamental”, ha incidit Moliner.

Des del mes de gener, els treballadors de Can Serra comencen a cultivar les flors de la campanya: begònies, berbenes, clavellines, lobèlies o ageràtums. “Tenim molta feina per preparar la terra. Després trasplantem les plantes i elles creixen soles amb el rec automàtic”, ha explicat l’usuari Alex Marton, qui s’ha mostrat orgullós del reconeixement Martorell fa a la seva feina i la dels seus companys.

Àlex Marton, treballador de Can Serra

Bus llançadora gratuït

Els visitants podran desplaçar-se fins a Ca n’Oliveras amb la llançadora gratuïta que connecta el polígon La Torre amb la plaça del Vi i el Portal d’Anoia. El bus circula dissabte i diumenge, de 10.00 a 14.00h i de 16.00 a 20.00h, i la freqüència de pas és de 20 minuts, aproximadament.