Inaugurada l’exposició de fi de curs de l’Aula d’Art, l’Escola de Patronatge i el Grup de Dibuix

1079
Treballs de Escola de Patronatge i Costura
Treballs de Escola de Patronatge i Costura

Aquest divendres a la tarda s’ha inaugurat a El Círcol l’exposició de final de curs 2017-2018 dels treballs fets pels alumnes de l’Aula d’Art i de l’Escola de Patronatge i Costura, dos serveis que oferta anualment el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Enguany, com a novetat, s’hi han afegit els treballs d’un tercer grup artístic: el de Dibuix de Gent Gran, constituït aquest curs. La mostra es podrà veure fins el 15 de juny.

Les parets d’El Círcol ja són plenes dels dibuixos, pintures i peces de roba i de costura elaborats durant el curs pels 45 alumnes dels tres grups. Pel que fa a l’Aula d’Art dirigida per la Carme Bueno, el repertori va des del dibuix manga a la rotulació, el collage, la pintura acrílica, l’aquarel·la, i el pastel. El grup l’han format 12 persones i les classes s’han impartit de setembre a maig els dilluns i dimecres de 17.00 a 19.00h a l’Escola José Echegaray.

Bueno destaca que “el més important és treballar tècniques pictòriques diferents, i que els alumnes aprenguin gaudint. A mesura que ha anat avançant el curs, s’ha notat l’evolució experimentada per tots ells”.

Carme Bueno, professora de l'Aula d'Art

A l’espai veí de la sala d’exposicions s’hi alineen maniquins vestits amb peces de roba. És una part de tot el treball fet per l’Escola de Patronatge i Costura que, per tercer any consecutiu, dirigeix la Mercè Mauri. Ella mateixa en fa inventari: “tenim vestidets, jerseis, dessuadores, abrics, jaquetes, batins, faldilles, bruses, pitets i complements per a nadons, regals i disfresses, draps de cuina, tovalloles i parament de taula”.

Mercè Mauri, professora de l'Escola de Patronatge i Costura

A l’Escola de Patronatge i Costura s’hi han matriculat aquest curs 20 alumnes, que s’han trobat tots els dilluns i dimecres, i que s’han repartit en un grup de matí de 10.00 a 13.00h i un de tarda de 18.00 a 21.00h. “Hem fet tots els passos: des del patronatge, el tallat de la peça, l’embastat, el punt de prova, els retocs i el cosit. Per tant, que ningú tingui por d’apuntar-s’hi pel curs vinent si no en sap gens de cosir, perquè l’ensenyarem! A més, ens ho passem molt bé”, deia Mauri.

Mercè Mauri, professora de l'Escola de Patronatge i Costura

La gent gran se suma a la mostra

La gran novetat ha estat la inclusió a la mostra “dels treballs del Grup de Gent Gran de Dibuix, que s’ha estrenat aquest any i que ha portat la professora Carme Bueno”, explicava la Coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal, qui ha inaugurat la mostra. Canal ha fet una crida “a que tothom faci el boca-orella i vingui a veure aquestes estupendes obres d’art. A Martorell tenim fantàstics artistes de totes les edats que hem de potenciar i donar a conèixer”.

Núria Canal, Coordinadora de l'Àrea de Serveis a les Persones i regidora d'Ensenyament
Inauguració de l'Exposició de fi de curs. Mercè Mauri, Núria Canal i Carme Bueno
Inauguració de l’Exposició de fi de curs. Mercè Mauri, Núria Canal i Carme Bueno

Carme Bueno, ha emfasitzat que “l’experiència d’aquest grup de gent gran ha estat boníssima. Alguns dels participants quasi no sabien dibuixar quan van començar i ara ja fan treballs molt interessants. El millor és que l’any vinent el repetim”.

Carme Bueno, professora de l'Aula d'Art

L’exposició restarà oberta a El Círcol fins el 15 de juny, els matins de dilluns a divendres de 09.00 a 13.00h i les tardes de dilluns a dijous de 15.00 a 19.30h.