Òmnium Cultural fa un acte de reconeixement als finalistes martorellencs del Premi Sambori

1508
Acte reconeixement finalistes Premi Sambori Òmnium
Acte reconeixement finalistes Premi Sambori Òmnium

La secció local d’Òmnium Cultural ha celebrat aquesta tarda un acte de reconeixement als alumnes martorellencs finalistes al Premi Sambori 2018 de narrativa en català. La cita ha tingut lloc a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural i hi ha assistit la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau.

El Premi Sambori s’adreça a alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat dels territoris de parla catalana. “Té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres”, ha dit el president d’Òmnium a Martorell, Jordi Gibert.

Jordi Gibert, president Òmnium Cultural Martorell

Des de 2006, Òmnium Cultural impulsa el Premi Sambori a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, tot coordinant-se amb la Fundació Sambori, que organitza el concurs des de 1998 al País Valencià. “La participació en aquest premi ha anat en augment, arribant a 130.000 alumnes l’any passat, i convertint-se en el premi literari escolar amb més participació d’Europa”, ha destacat Gibert.

Un total de 26 alumnes de l’Escola Mercè Rodoreda, l’Institut Joan Oró, el Col·legi La Mercè i l’Insitut Pompeu Fabra, van participar en el Premi Sambori 2018. Cristina Abajo de l’Escola Mercè Rodoreda amb La màgia i jo, i Irene Guevara de l’Institut Joan Oró amb Directe a l’oblit van aconseguir alçar-se amb el premi en el certamen comarcal, lliurat el passat 26 de març a l’Ateneu de Sant Just Desvern.

Els participants han anat pujant a l’escenari per recollir el seu diploma acreditatiu i un tiquet de descompte en productes de la Llibreria Alfambra de Martorell. Les obres dels finalistes seran editades en un llibret que Òmnium repartirà a les escoles i instituts participants. L’acte ha comptat amb l’actuació dels Bastoners de Martorell, i les interpretacions musicals d’Àlex Camacho (guitarra), Genís Pagès (violoncel) i Xavier Pagès (piano).