Incrementen les aus participants en el 48è Concurs Ornitològic de Martorell

1385
48è Concurs Ornitorològic de Martorell

El Concurs Ornitològic de Martorell ha registrat 818 aus, un centenar més que l’any passat. L’increment enorgulleix als organitzadors i reforça el certamen, consolidat amb 48 edicions. La convocatòria s’ha dut a terme, dissabte i diumenge, a la sala d’exposicions de Ca n’Oliveres.

David Gras, president de l’Associació Ornitològica de Martorell, ha volgut destacar que “ens hem de posat en el context que això és un concurs de bellesa. Hi ha uns estàndards que es marquen des de les federacions i que et diuen què ha de tenir cada ocell per puntuar”. El jurat és extern a l’organització del concurs per assegurar la seva imparcialitat. Gras, per exemple, és jutge de canari de color, però no ha pogut formar-hi part perquè és membre de l’associació coordinadora de l’esdeveniment.

David Gras, president de l’Associació Ornitològica de Martorell

S’han repartit una gran quantitat de guardons. Els primers premis eren obsequiats amb un pernil i oli, els segons amb un lot d’ibèrics i els tercers amb una ampolla de cava i productes relacionats amb els ocells. Al lliurament de premis han assistit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, i la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau. Ambdós han volgut posar en relleu la importància del concurs i han assegurat que l’entitat pot comptar amb el suport de l’Ajuntament.