Ineos Inovyn celebra el 50è aniversari amb una visita guiada a les instal·lacions

1198
50è aniversari d'Ineos Inovyn

La planta d’Ineos Inovyn de Martorell, antiga Solvay, ha celebrat aquest dissabte els seus cinquanta anys amb una visita a les instal·lacions oberta a autoritats, treballadors i extreballadors. Ha comptat amb la presència de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors Rosa Cadenas, Elisabeth Plaza i Lluís Sagarra, així com del director de la fàbrica Basilio Garcia i el responsable de Comunicació José Antonio Arévalo.

Ineos Inovyn és un grup químic amb seu a Martorell que focalitza la seva activitat principalment en la producció de PVC (policlorur de vinil), un dels plàstics més utilitzats per la nostra societat, que s’exporta a empreses majoritàriament dedicades al sector de la construcció. El complex instaurat a Martorell vetlla pel treball sostenible i respectuós amb el Medi Ambient i amb aquesta finalitat, des de l’any 1999 forma part del programa EMAS, un reglament comunitari europeu d’adscripció voluntària que reconeix les organitzacions que milloren l’acompliment ambiental de forma contínua.

Segons explica l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, “la vinguda de Solvay i d’un grup d’empreses, fa cinquanta anys, va suposar la industrialització de Martorell. Aquesta fàbrica forma part de la història industrial de la nostra ciutat, que és una història d’èxit. A més, aquest grup químic sempre ha tingut una bona relació amb tot el teixit associatiu de la ciutat amb l’objectiu de ser “un bon veí industrial”, i també amb l’Ajuntament, que espera que aquesta empresa i totes les de Martorell vagin a més”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell.

Després de cinquanta anys en funcionament, Inovyn continua sent una empresa en expansió que exporta matèria primera a diversos països de la Unió Europea. Basilio García, director de la fàbrica, apunta que el secret de l’èxit no és altre que treballar molt. “Hi ha un treball molt seriós, molta gent compromesa, i una col·laboració amb la població perquè entengui que treballem per millorar la societat, crear riquesa i llocs de treball. També cal fer les coses bé per ser competitius, poder vendre en mercats nacionals i internacionals, superar les crisis econòmiques i mantenir la producció. Treballar amb molta disciplina, tenint en compte la població, les lleis i les autoritats”.

Basilio García, director de la fàbrica.

En acabar la visita guiada, al menjador de l’empresa s’ha ofert un petit aperitiu on tots els presents han pogut gaudir d’una estona agradable.