Inscripcions obertes als cursos de català del Servei Local de Català de Martorell

258

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ofereix tot el ventall de cursos de català per a adults que va de l’Inicial al Superior, és a dir, del nivell A1 al C1 (antic C). Són cursos que s’ofereixen en formats virtual, 100% en línia o en tots dos, segons el cas. El període d’inscripció té dues fases: preferent del 9 al 12 d’abril (exalumnes) i del 13 al 16 d’abril. En tots dos supòsits s’ha de fer a través de l’aplicació https://www.cpnl.cat/inscripcio. Per a més informació, adreceu-vos a martorell@cpnl.cat.

Per fer qualsevol curs cal disposar de forma preferent d’una tauleta o un ordinador, ja que s’utilitzaran les eines Teams o Moodle. El mòbil és menys adequat, atès que té més petita la pantalla, però també serveix.

En els cursos virtuals, l’alumne es connecta a una classe en directe que té un horari determinat. Les classes es fan dos cops per setmana i duren dues hores i quart. Cal descarregar-se l’eina Teams per seguir la classe.

En el cas dels cursos 100% virtuals, serà l’alumne qui farà els exercicis de la plataforma Moodle pel seu compte sense horari predeterminat, si bé el professor els estableix un pla de treball i un calendari.

Tots els cursos tenen una durada de 45 hores, començaran a partir del 24 de març i s’acabaran el 30 de juny. Les persones que no sàpiguen quin curs el correspon, poden fer una prova de col·locació gratuïta en línia a https://www.cpnl.cat/inscripcio.

Certificats

El CPNL expedirà un certificat d’assistència i assoliment a l’alumnat que, a més d’haver assistit al 75% de les classes del curs, superi les activitats d’avaluació. El certificat d’assistència el rebran els alumnes que no hagin superat les activitats d’avaluació però hagin assistit al 75% de les classes.

Preus

En aquest 2020-2021 els cursos Bàsic 1, Bàsic 2 i Bàsic 3 són gratuïts. Per tant, s’incentiva la continuïtat de l’aprenentatge i l’obtenció d’un nivell de coneixements (el títol homologat A2). Al preu oficial dels cursos s’hi poden aplicar descomptes del 50% (jubilats, pensionistes, famílies nombroses generals, famílies monoparentals generals i persones amb discapacitat) o del 70% (aturats, persones en situació de precarietat, famílies nombroses especials i famílies monoparentals de categoria especial) si s’acrediten documentalment les condicions per ser-ne beneficiaris.