Els itineraris per La Vila connecten les curiositats de Martorell amb els seus veïns

348
Itineraris La Vila
Itineraris La Vila

L’itinerari per La Vila programat per al mes d’abril s’ha celebrat aquest matí i ha acollit una quinzena de persones, guiada per Verónica Zamora pels carrers del nucli antic, on han descobert la història i fets relacionats amb el patrimoni martorellenc. Aquestes visites, dirigides i estructurades en grups petits, per tal de respectar els grups bombolla, segueixen guanyant èxit cada cop que s’anuncien.

Els itineraris van començar el passat 20 de febrer des de Museus Martorell i combinen l’activitat física amb la cultura i el patrimoni martorellenc. El confinament comarcal i les limitacions en la mobilitat dins de Catalunya ha fet augmentar aquesta demanda per part de veïns martorellencs i d’altres de localitats veïnes.

En aquest sentit, l’educadora de Museus Martorell i encarregada de guiar les visites, Verónica Zamora, parla de la necessitat de posar a l’abast dels veins el aptrominimo de Martorell i “posar-lo en valor, tant els edificis coim els museus”.

Verónica Zamora, educadora Museus Martorell

Les visites estan dirigides a grups escolars, famílies que vulguin conèixer més sobre les curiositats dels carrers del barri La Vila i acaben al Pont del Diable, on es posa punt i final a prop de dues hores d’anècdotes. El matrimoni format per David Pecanins i Imma Martínez ha assistit avui a la seva primera visita i han destacat la seva curiositat per conèixer més sobre carrers “pels quals passem sovint”.

David Pecanins i Imma Martinez

Paco Espigares també hi ha assistit en parella i ho ha fet després d’haver pres part en visites a la farmàcia Bujons i al refugi antiaeri de la Plaça de La Vila. “Martorell és un poble mil·lenari, i tot i que hi vivim des de fa molts anys, hi ha molts racons que ni sabem que existeixen i és el que ens ha cridat l’atenció”, ha reblat.

Paco Espigares

El confinament comarcal i el repertori limitat d’activitats culturals arreu ha dut molts ciutadans a posar el focus en el que tenen més a prop. Martorell, que compta amb història i edificis singulars, hi ha donat pes. Verónica Zamora exposa que les visites als museus martorellencs “s’han incentivat entre la gent de la comarca” i els itineraris han cridat l’atenció dels qui ja en tenien un bagatge i aquells que no ho havien fet abans.

Verónica Zamora, educadora Museus Martorell

Els itineraris per La Vila es programen en funció de la demanda i, pel moment, la propera cita és prevista per al 25 d’abril. L’afluència s’ha doblat pel que fa a nombre d’assistents en unes visites que recorren indrets com L’Enrajolada, Can Nicolau, la farmàcia Bujons o El Pont del Diable.