Inscripcions obertes per posar parada al Mercat d’Intercanvi i Segona Mà

1195
11è Mercat d'Intercanvi i Segona Mà
Mercat d'Intercanvi i Segona Mà

Dissabte, 1 de juny, la Regidoria de Medi Ambient organitzarà el 14è Mercat d’Intercanvi i de Segona Mà amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny. L’objectiu és fomentar entre la ciutadania l’intercanvi i la venda d’objectes usats encara útils, per allargar-los la vida, facilitar la seva reutilització i evitar que esdevinguin un residu. El tràmit per posar parada és obert de l’1 al 27 de maig, o quan s’esgotin les 100 places disponibles.

El Mercat d’Intercanvi i Segona Mà, tindrà lloc a la rambla de Les Bòbiles, de 10.00 a 14.00h. S’adreça a particulars, famílies i associacions de Martorell i voltants, i la seva inscripció és completament gratuïta. S’hi pot participar posant una parada o bé com a comprador.

Per poder posar parada cal omplir un formulari de sol·licitud a la seu electrònica. El fet de presentar la sol·licitud no garanteix plaça automàticament. Cal rebre la confirmació. En cas afirmatiu, es proporcionarà un espai de 2,5 per 1,5 metres, una taula d’1,8 x 0,9 i una cadira.

La ubicació de la parada s’assignarà el mateix dia del Mercat a primera hora quan es facin les acreditacions al punt informatiu. Si dues persones volen tenir parades contínues no cal que facin la inscripció al mateix moment sinó que s’han de presentar juntes al moment d’acreditar-se. La inscripció és gratuïta però s’han d’acceptar les normes i obligacions, que es poden consultar a martorell.cat/mercatintercanvi.

Per exemple, no és permesa la venda professional, d’artesans, ni d’estocs procedents de botigues. I pel que fa a particulars i famílies, no podran exposar productes perillosos o nocius per a la salut, per al benestar de la població, per al medi ambient o per a la qualitat i neteja dels espais públics; animals; aliments; productes o restes d’estoc; objectes que puguin considerar-se bèl·lics, sexistes o de contingut eròtic o sexual; productes manufacturats artesanalment amb l’objectiu de ser venuts; objectes propis de col·leccionistes o brocanters (antiguitats) o material explosiu, inflamable o pirotècnic.

Des de la Regidoria de Medi Ambient, animen a les famílies i els ciutadans de Martorell a posar parada i sumar-se a l’economia circular aprofitant aquesta oportunitat per donar un bon ús a aquells objectes que tenim a casa i que no utilitzem, però que encara estan en bon estat i que poden tenir molta vida. Fent girar la roda de la reutilització, a més a més evitem que els objectes esdevinguin un residu, evitem el malbaratament de recursos i protegim el medi ambient. Conviden especialment a les entitats a posar parada amb els objectes que puguin aportar els seus membres, com a via de treballar la sostenibilitat i font d’ingressos per l’entitat.

Per a més informació, es pot trucar al 93 775 00 50 (de dilluns a divendres de 09.00 a 15.00h) o bé enviar un correu electrònic a mambient@martorell.cat.

Com cada any el Mercat tindrà una propera edició al novembre dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, establint així, a partir d’ara una periodicitat semestral o bianual.