Israel Núñez: “La meva idea és classificar-me pel Campionat del Món de Gravel”

499

El ciclista martorellenc Israel Núñez va tornar a la competició en aquest 2024 disputant la cursa VolCAT, que es va celebrar a Platja d’Aro el passat cap de setmana del 3 i 4 de febrer. Núñez va finalitzar en 4a posició de la categoria general i de la categoria mixta d’una prova BTT on hi va haver molt nivell, ja que sumava punts pel rànquing mundial de nacions de la Unió Ciclista Internacional (UCI) i per les Olimpíades d’aquest any.

Després de dues etapes, 82 quilòmetres i 2.150 metres de desnivell, Núñez va donar-ho tot per acabar el més amunt possible d’ambdues classificacions: “L’objectiu sempre és lluitar per la millor classificació possible. Finalment no vam poder fer podi, però hi havia molt nivell de corredors i gent molt bona”.

“Vaig fer la cursa en categoria mixta, amb la meva dona, la Mar. Vam tenir un gran rendiment, però va venir molta gent estrangera que tenia gran nivell i van ser superiors a nosaltres. La meva dona fa aproximadament dos mesos que va sortir d’una operació d’espatlla i la seva forma física encara es baixa, però és el principi de la temporada i tenim expectatives que vagi millor la cosa i els resultats acompanyin”, afegeix el ciclista martorellenc.

Israel Núñez, ciclista martorellenc

La VolCAT és una cursa molt explosiva i, en tenir un format de dues etapes amb sortida i arribada al mateix lloc (Castell d’Aro), és semblant a la modalitat olímpica, on els recorreguts són curts. Encara que no fos un circuit tancat, sinó que era una ruta lineal, Israel Núñez assegura que la seva preparació per aquesta competició ha sigut pràcticament “la mateixa que faria en un campionat de modalitat olímpica. L’explosivitat de la cursa va ser la mateixa que es fa en un circuit de Copa Catalana o Copa del Món”.

El martorellenc també destaca que en aquesta cursa “era ideal fer una bona sortida perquè és difícil remuntar. La col·locació als primers quilòmetres és primordial per no quedar-te enrere, no perdre temps i sempre estar al cap de cursa”.

Israel Núñez, ciclista martorellenc

El pròxim compromís d’Israel Núñez serà el cap de setmana del 30 i 31 de març, quan es disputa la VolCAT Igualada. A més, aquest any el ciclista martorellenc té intenció d’especialitzar-se a la modalitat de gravel, que és una modalitat de ciclisme que es practica sobre una bicicleta que s’assembla a la seva geometria a les bicis de carretera de gran fons, també amb manillar corb, però amb el quadre i les rodes adaptades per poder ser utilitzades també fora de l’asfalt, i que ha crescut molt en aquests últims anys.

Núñez explica que “al setembre, a Girona, es fa una prova d’aquesta modalitat i que et classifica per poder anar al mundial. Llavors, durant aquest any, la meva idea és fer curses de gravel i poder-me classificar pel Campionat del Món, que serà a Bèlgica el mes d’octubre. Per tant, les properes curses que faré seran combinades en llarga distància i gravel”.

Israel Núñez, ciclista martorellenc

Per mantenir un bon estat de forma física Israel Núñez, a part de la bicicleta i el gimnàs, surt a córrer, que és una disciplina que també li agrada. I no descarta participar en alguna cursa que facin en les pròximes setmanes, si té l’oportunitat.