Les Caramelles es posen en marxa dissabte amb la festa de benvinguda

958
Festa de Benvinguda Caramelles 2023

La festa de benvinguda de les Caramelles se celebra aquest dissabte 17 de febrer a la Casa de Cultura de la Vila (18.00h). És l’activitat que dona el tret de sortida a quatre dissabtes d’assaigs dels cants de Pasqua, que després es representaran per carrers i places de Martorell el diumenge i dilluns de Setmana Santa. Enguany, l’entitat organitzadora -Caramelles de Martorell- ha renovat junta i Meritxell Marquès n’és la nova presidenta.

“Tothom està convidat a venir a la nostra festa de benvinguda de les Caramelles. Riurem, cantarem i jugarem, ja que tindrem un bingo musical, on sonaran cançons molt variades i actuals, i on comptarem amb l’ajuda musical d’alguna caramellaire”, avança la nova presidenta de Caramelles Martorell, Meritxell Marquès.

La celebració d’aquest dissabte és l’habitual manera de començar a engrescar els cantaires i apropar-ne de nous. Després, com apunta, “farem quatre sessions d’una hora d’assaig cadascuna, sempre en dissabte a les 18.00h i a la Casa de Cultura de la Vila”. Serà els dies 24 de febrer i 2, 9 i 16 de març.

Meritxell Marquès, presidenta de Caramelles de Martorell

Els caramellaires assajaran tres peces musicals, com acostuma a ser habitual cada any. Marquès avança que serà “una cançó de La Trinca versionada pel Carles Cortadella, una altra del Lluís Cintas i l’Andreu Domènech, i una tercera que ens versionaran des de l’Escola Municipal de Música els professors Eloi López i Anna Roig i els seus alumnes”.

Meritxell Marquès, presidenta de Caramelles de Martorell

Les caramelles a Martorell son una tradició que ja té quasi 94 anys de vida. “Es canten des de l’any 1930, i volem arribar, almenys, al centenari”, diu Marquès. Per a fer-ho possible, es busca “anar fent un canvi generacional, i per això ens hem posat al capdavant els més joves”. De moment, la junta que ella presideix la composen Urko Ellacuria, Montse Amblas, Anna Gil, Montse Gili, Carles Cortadella, Miquel Grau i la Maria Jorba.

Meritxell Marquès, presidenta de Caramelles de Martorell

Els integrants de les les Caramelles recorren els carrers i places de Martorell al capdamunt d’un trenet els matins de diumenge i dilluns de Pasqua. Diumenge fan recorregut per La Vila i culminen la matinal a la plaça de la Vila lliurant una mona gegant a la família amb la butlleta afortunada en el sorteig de la mateixa. Dilluns, el recorregut es fa per la resta de barris de Martorell.