Joan Sansa i Luís Prieto guanyadors de la XIX edició del Concurs de cartells

634

El badaloní Joan Sansa i el martorellenc Luís Prieto han estat els guanyadors del XIX Concurs de cartells de la Fira de Primavera i Festa Major 2015, respectivament. Míriam Miján ha estat la finalista d’ambdues categories. A l’apartat d’artistes locals menors de 16 anys, Marta Peñalvert ha guanyat el cartell de Fira de Primavera i Nina Cintas el de Festa Major.

Joan Sansa, arquitecte i veí de Badalona, ha guanyat el XIX Concurs de cartells de la Fira de Primavera 2015 amb la proposta Llambordes multicolors (700 euros). El guanyador ha plasmat digitalment el Pont del Diable amb una catifa de llambordes romanes de colors que conviden a caminar-hi. Defineix el cartell com a “alegre i vistós”.

El cartell com a millor finalista ha estat una proposta de la martorellenca Míriam Miján, dotada amb 300 euros. En aquest apartat, Marta Peñalvert, també de Martorell, ha guanyat el premi a l’artista local menor de 16 anys, dotat amb 60 euros.

El martorellenc Luís Prieto va estudiar disseny però actualment treballa de sanitari en un centre hospitalari. Ha guanyat el XIX Concurs de cartells de la Festa Major 2015 (700 euros) amb un cartell festiu i molt dolç. “He dibuixat, primer a mà i després per ordinador, els elements de l’escut de Martorell com si fossin cupcakes o xocolatines”. El 2013 va ser guanyador del cartell de Carnestoltes de Terrassa.

Míriam Miján repeteix com a finalista en aquesta categoria i la martorellenca Nina Cintas s’ha endut el guardó en la categoria d’artista local menor de 16 anys, amb 60 euros de premi.

Una norantena d’obres a concurs
89 obres de 70 autors diferents es van presentar a la XIX edició del Concurs de Cartells Fira de Primavera i Festa Major. 47 persones van presentar 58 obres en l’apartat de cartells de la Fira de Primavera i 23 concursants van presentar 31 cartells en l’apartat de la Festa Major. El 9 de març es tancava la convocatòria del certamen i el 13 de març es reunia el jurat per deliberar els guanyadors.

El jurat l’ha presidit per la regidora de Cultura i Joventut, Cristina Dalmau juntament amb set vocals: Jordi Badia, cap de Premsa i Comunicació, Ricard Pardo, tècnic de Joventut, i els artistes locals Carles Borràs, Josep Lluís Garcia, Oriol Malet, Francisco José Martínez i Maria Rodríguez.