Jordi Basté reivindica el títol d”Un home cau’ com un dels èxits de la seva primera novel·la

1956
Presentació
Presentació "Un home cau"

El periodista Jordi Basté ha presentat aquest vespre a la Biblioteca Martorell la seva primera novel·la, Un home cau, escrita a quatre mans amb el dramaturg i escriptor Marc Artigau. El primer èxit de Basté ha arribat a través d’una novel·la de misteri que té lloc a Barcelona i que comença amb la desaparició d’un home al Port Olímpic. Les causes de la desaparició seran el fil conductor d’una novel·la que s’ha situat al capdamunt de les llistes de llibres més venuts.

Una setantena de persones ha assistit a la presentació d’Un home cau. La periodista Mònica Fulquet, qui va ser cap de premsa de l’Ajuntament de Martorell entre els anys 2007 i 2011, ha estat l’encarregada d’acompanyar el conductor d’El Món a RAC1, així com l’alcalde Xavier Fonollosa, qui ha agraït la presència del periodista de RAC1 a Martorell. Basté ha admès que el procés de crear la novel·la a quatre mans ha estat fàcil, i que els lectors identificaran quina part ha escrit cada coautor.

Jordi Basté, autor del llibre

Un home cau s’ha convertit, sense voler, en un homenatge a la meva mare”, ha admès el periodista. Inspirat per la prosa d’Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Enid Blyton o John Grisham, Basté ha teixit un text on, diu, vol fer gaudir el lector. A més, ha destacat que la vocació de la seva primera novel·la no és literària, sinó que vol que es converteixi en “un llibre de sorra”. Sobre l’èxit d’Un home cau, Basté ha destacat que prefereix no fixar-se en els números. “La literatura no necessita fer llistes”, ha reblat.

Jordi Basté, autor del llibre

Èxit absolut a RAC1

Basté no ha oblidat el seu paper com a comunicador. El Món a RAC1 és el programa més escoltat a Catalunya, amb 660.000 oients, segons l’últim Estudi General de Mitjans (EGM). El coautor d’Un home cau ha destacat com de còmode se sent davant d’un micròfon.

Jordi Basté, autor del llibre

El proper llibre, en marxa

Basté ha admès que ja treballa amb Marc Artigau sobre la propera entrega. Barcelona i el Teatre Romea hi tindran molt a dir. La conjunció Basté-Artigau, ha dit el primer, és indispenSable per tirar-lo endavant. “No em veig sense el Marc fent un llibre jo sol”, ha confessat.