Jornada de portes obertes a l’Institut Joan Oró amb motiu del 100è aniversari del científic

547
Celebració del centenari del naixement de Joan Oró

Aquest matí, l’Institut Joan Oró ha celebrat el centenari del naixement del científic que dona nom al centre, amb una jornada de portes obertes. Als passadissos i a les aules s’han exposat tallers relacionats amb l’astronomia, la bioquímica i altres matèries, i manualitats i experiments vinculats amb la recerca de Joan Oró, que l’equip docent i els estudiants han preparat al llarg de tota la setmana. A més, la Banda de Música de Martorell ha amenitzat la jornada amb un concert fester. La directora del centre Manuela Amezcua, la inspectora Diana Salvadó, i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, han oficiat l’acte.

Manuela Amezcua ha explicat que en aquesta jornada han participat els 1.600 alumnes que hi estudien actualment al centre, “l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius han acomplert activitats relacionades amb aquest científic, han fet tallers d’ADN, així com també d’astronomia, perquè el Joan Oró va treballar durant un temps a la NASA, entre d’altres activitats. Durant la jornada d’avui els pares podran veure el resultat de la feina de tota la setmana, i també estaran les portes obertes per tothom”.

Manuela Amezcua, directora de l'Institut Joan Oró

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha mostrat agraïment a tot el claustre de professors i a l’equip directiu que ha organitzat tota una setmana d’activitats “perquè els nois i noies coneguin una mica més Joan Oró i que facin coses relacionades amb tot el que va desenvolupar al llarg de la seva vida, en tant de provar coses, d’investigar, i a través del mètode científic, intentar trobar respostes”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Finalment, la inspectora del centre, Diana Salvadó ha recordat que Joan Oró “va sintetitzar l’ADN, un dels aminoàcids que dona sentit al trasllat del material genètic i, per tant, a la més concreta essència de la vida. Ell deia que érem “pols d’estrelles”, que indica aquest concepte d’humilitat, perquè estem formats de coses molt petites i sempre som alguna cosa que es transforma. A més, amb els seus avenços, Joan Oró va posar sobre la taula la qüestió de la igualtat i identitat, també de solidaritat, empatia i fraternitat”.

Diana Salvadó, inspectora del centre Joan Oró

En acabar els parlaments, els assistents han pogut gaudir del temps de portes obertes i també del concert de la Banda de Música de Martorell. Per acabar d’arrodonir la jornada, s’ha repartit xocolata calenta entre tots els visitants.