Jornada sobre xarxes socials com a oportunitat laboral amb el ‘youtuber’ Malbert

670
Malbert i la tècnica del Molí Empresa, Carme Moles
Malbert i la tècnica del Molí Empresa, Carme Moles

Una quinzena d’emprenedors i empreses han participat aquest dimecres a la jornada ‘Vols ser un instagramer, youtuber o blogger professional?: informa’t dels requisits legals’, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell. L’activitat s’ha emmarcat en el Recull d’activitats de suport al teixit empresarial de la Diputació de Barcelona, programada en col·laboració amb els ajuntaments del Baix Llobregat Nord.

Les xarxes socials cada cop tenen més importància i això ha provocat que emergeixi una nova professió, la d’influencer. Les persones que col·laboren a les xarxes socials sota la figura de blogger, instagramer o youtuber poden arribar a tenir una activitat econòmica encoberta per la qual haurien de tributar i cotitzar. L’objectiu general d’aquesta sessió és explicar com legalitzar aquest tipus d’activitat econòmica, aclarint en quins casos un col·laborador de xarxes socials ha d’estar donat d’alta com a autònom, els tràmits que ha de fer i les obligacions fiscals i legals que això comporta.

La jornada s’ha iniciat amb la conferència de la consultora Yolanda Presa d’Ypaproject, ponent experta en aspectes legals a Internet que ha explicat tot allò relacionat amb els youtubers i vloggers. Durant la jornada, també s’han tractat aspectes com el registre de la marca personal, la publicitat encoberta o l’ús de les imatges i continguts de terceres persones. El punt i final ha estat la intervenció del conegut youtuber Malbert @ItsMalbert per explicar de primera mà la seva experiència, i mostrar als participants alguns trucs per gestionar i estar presents a les xarxes. L’objectiu d’aquesta part de la sessió ha estat donar a conèixer l’experiència de joves que s’han fet populars a Internet, ja sigui com a creadors de vídeos (vloggers i youtubers), de blogs (blogger) o d’altres continguts en aplicacions existents (com els instagramers).

Més accions formatives al maig i juny

‘L’ABC de la redacció a les xarxes socials’ 8 de maig, de 09.30 a 13.30h, a Collbató.

‘Aprèn a negociar de manera efectiva (en anglès)’ 21, 28 de maig i 4 de juny, de 15.00 a 20.00h a Martorell.

‘Com captar els primers clients’ 24 de maig, de 9.00 a 15.00h, a Martorell.

‘Vull vendre per Internet, però, per on començo?’ 5 i 12 de juny, de 13.00 a 17.00h, a Abrera.

‘Com parlar en públic sense por i amb seguretat!’ 6 i 13 de juny, de 09.30 a 13.30h, a Sant Andreu de la Barca.

‘Impulsa el teu negoci i fidelitza als teus clients amb Instagram’ 12 de juny, de 09.30 a 13.30h, a Sant Esteve Sesrovires.

‘Esprem Facebook i WhatsApp al teu negoci’ 7,14 i 21 de juny, de 9.30 a 14.00h, a Martorell.

‘Metodologies àgils per innovar a l’empresa’ 13, 20 i 27 de juny a Collbató.

Inscripcions

Les formacions es faran a les instal·lacions dels diferents serveis de Promoció Econòmica dels municipis participants. Per fer les accions formatives és imprescindible inscripció prèvia omplint el formulari de l’activitat corresponent al web Molí Empresa o presencialment a cada servei de Promoció Econòmica.