Joventut difon la campanya ‘Mou-te per plaer’ amb motiu del Dia Mundial de la Sida

605

Aquest dijous, 1 de desembre, es commemora el Dia Mundial de la Sida. Fa més de cinc anys que el Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat aprofita l’efemèride per promoure l’ús del preservatiu i prevenir les infeccions de transmissió sexual (ITS) entre les persones joves, a través de la campanya ‘Mou-te per plaer‘. La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Martorell col·labora activament en la seva difusió.

La campanya ‘Mou-te per plaer’ s’actualitza enguany per tal d’enriquir-la amb un contingut més complet, obert i dinàmic. Per aquest motiu, a més de focalitzar en la prevenció de les ITS, també es posa l’accent en la importància de la comunicació verbal i no verbal en les relacions sexuals i en el coneixement dels propis límits i els dels altres.

Tot plegat, l’objectiu general de la campanya és el de facilitar eines i recursos al personal tècnic de la comarca per acompanyar l’adolescència i la joventut en el desenvolupament d’unes sexualitats saludables i plaents, concebent-les des d’una perspectiva multidimensional.

La campanya ha incorporat la distribució de preservatius interns (a més dels externs) i la programació d’una càpsula formativa adreçada a professionals de joventut de la comarca, encarregada a la Cooperativa Mandràgores.

A l’Espai Jove Punt Nord, es poden aconseguir preservatius i Kits del Plaer de forma gratuïta per tal de promoure unes relacions segures. A més, el dinamitzador dels Punts d’Informació i Dinamització en els Centres d’Educació Secundària (PIDCES) informa durant l’hora del pati als instituts d’aquesta possibilitat als i les joves.