El Consell Esportiu del Baix Llobregat presenta el seu Pla Estatègic d’Esport

540
Presentació Pla Estratègic Esport i Activitat Física CEBLLOB
Presentació Pla Estratègic Esport i Activitat Física CEBLLOB

El Centre de Promoció Econòmica de Martorell ha acollit aquest matí la presentació del Pla Estratègic d’Esport i Activitat Física del Consell Esportiu del Baix Llobregat. L’ActivaLab, un programa on el projecte ‘Martorell Educa 360’ n’és un dels eixos principals, compta amb el laboratori ciutadà CitiLab com a entitat capdavantera i aplega un centenar de persones i 60 tècnics en el seu disseny. A l’acte ha intervingut l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, així com el president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, Salvador Valls, el director del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, Valentí Santos, el consultor Juanma Murua, i el director gerent de CitiLab, Javier González.

L’ActivaLab és el nou Pla Estratègic d’Esport i Activitat Física del Baix Llobregat que vol afrontar el repte d’integrar la innovació i l’activitat física. Un pla d’integració social i esportiu que pretén configurar un ecosistema esportiu comarcal obert. Deriva del projecte Juga Verd Play, que ja va impulsar el Consell Esportiu del Baix Llobregat i que va suposar un canvi en el camí dels jocs esportius en edat escolar.

L’entitat comarcal va creure necessària la creació d’un pla que servís per liderar la transformació social a partir de l’esport. Des del 2019, hi ha treballat i juntament amb el consultor Juanma Murua ha dissenyat un pla basat en el funcionament dels laboratoris per fer un pas endavant en la pràctica de l’esport en edat escolar.

Més d’un miler d’escolars al Martorell 360

El programa ‘Martorell Educa 360’ va començar a posar-se en pràctica la primavera de 2021 i després d’un any, ha acollit més de 1.000 infants en una àmplia oferta d’activitats extraescolars. Dins de l’ActivaLab, és un dels programes que s’aplica en un dels seus eixos de treball, el de l’educació. Els altres són els de vida i salut; medi ambient; cohesió social; igualtat; desenvolupament econòmic i governança. En aquest sentit, l’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que l’entesa entre el consistori i el Consell Esportiu del Baix Llobregat ha estat molt bona, i ha qualificat el programa martorellenc d'”aposta valenta, l’hem fet perquè estem molt convençuts, per a nosaltres era importantíssim que els escolars puguin fer activitats extraescolars de manera pública, gratuïta i universal”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, Salvador Valls, ha expressat que “volem deixar en el territori uns laboratoris amb tots els ajuntaments de la comarca perquè aquest coneixement s’estigui treballant diàriament”.

Salvador Valls, president Consell Esportiu Baix Llobregat

El director del PMSAPM, Valentí Santos, ha parlat del canvi de paradigma que volen assolir: “No és un projecte esportiu, sinó educatiu, i amb actius per millorar el que passa a l’escola a través de les activitats esportives”.

Valentí Santos, director PMSAPM

El consultor Juanma Murua ha donat les claus per bastir el projecte esportiu de la comarca. “Ha de ser obert, accessible, democràtic i innovador, que sigui sensible al canvi i que tingui capacitat d’innovar, sent transversal”, ha subratllat.

Juanma Murua, consultor

El director gerent de CitiLab, Javier González, ha lloat l’ActivaLab, situant-lo com un programa “que té l’ambició de ser un laboratori ciutadà i promoure un aprenentatge sobre la innovació”.

Javier González, director CitiLab

Durant la jornada, els assistents han pogut exposar dubtes i consultes sobre l’activació d’aquest pla, que des de demà mateix comença a captar socis que vulguin liderar programes en els diferents eixos amb què compta.