Juny a la Biblioteca, carregat de xerrades i tallers sobre salut i medi ambient

550
Xerrada Sexualitat i Menopausa

La Biblioteca Francesc Pujols ja ho té tot preparat per arrencar el mes de juny amb diverses activitats que van des de xerrades de salut i medi ambient, fins als microrelats, poesia i novel·la. En les pròximes setmanes, a més, es durà a terme un ‘Escape Room’, els contacontes pels més petits i exposicions pensades per a totes les edats.

El tret de sortida a la programació de juny es donarà el dilluns 3, a les 17.30h, amb la xerrada ‘Menopausa. Claus per viure aquesta nova realitat i millorar l’equilibri corporal’, a càrrec de la doctora Lucía Vera. Aquesta serà la primera de les activitats encarades a millorar la salut de les dones, a la qual la seguirà la conferència ‘Què menjar si pateixo endometriosi?’ a càrrec de la Dra. Sabina Bel i Mireia Cabrera, el dijous 6 de juny, a les 18.00h, i ‘Parlem de fibromiàlgia i fatiga crònica des d’una mirada diferent i positiva’, amb Daniela Sánchez, el dilluns 10 de juny, a les 18.00h, tal com ha avançat Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient i la Setmana Europea de l’Energia, també s’han programat activitats per conscienciar sobre la importància de tenir cura de l’entorn i de reduir el malbaratament energètic. El dimecres 5 de juny, es realitzarà el taller ‘Estalvi d’aigua i energia’, a les 18.00h, i el dimecres 12 de juny, a les 18.30h, la xerrada ‘Autoconsum fotovoltaic’, així ho ha afirmat Canals.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

El divendres 7 de juny, els més petits (infants de 8 a 13 anys) podran gaudir del joc d’escapada ‘Escape book‘, en què hauran de resoldre enigmes i divertir-se amb les aventures que hauran de superar. Pels nens de 3 anys, el dimarts 11 de juny, a les 17.30h, es durà a terme la sessió ‘Del bressol a la lluna’, amb la companyia Umpalumpa, en què s’explicaran diferents contes amb petits objectes i llibres de cartó.

Pels adults, el dimecres 12 de juny, a les 19.00h, es realitzarà el Club de Lectura de novel·la negra amb l’escriptor Santiago Díaz, autor de la novel·la Indira. L’endemà, a les 18.30h, es farà l’Hora del conte per a adults, sota el títol Mala Estrella que serà un recull de microrelats de Jordi Masó, interpretats per l’actor Pere Costa.

Pel que fa a les activitats envers la literatura, el dimarts 18 de juny, tindrà lloc el recital poètic ‘Brindis de poesia’, amb Montserrat Barlam, poeta martorellenca que recitarà amb els millors poemes dels seus dos llibres: De poesies i altres vivències (2024) i Records i esperances (2021). En últim lloc, el divendres 21 de juny, a les 18.30h, li arribarà el torna a la presentació de la novel·la grega traduïda al català, Cal·lírroe, de Cartó d’Afrodisías, ha expressat Josefina Canals.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Per poder assistir a qualsevol de les activitats del mes de juny de la Biblioteca, cal reservar entrada al portal entrades.martorell.cat.