La 21a Trobada d’Entitats omple El Progrés i mostra l’embranzida de l’associacionisme local

673

El teixit associatiu local va ser homenatjat per l’Ajuntament de Martorell en la 21a Trobada d’Entitats celebrada aquest divendres a El Progrés. Davant més de 400 persones, el consistori va reconèixer una entitat que celebra els 25 anys de vida, dues de nova creació i a les persones que s’incorporen i que marxen de les juntes directives. L’alcalde Xavier Fonollosa va destacar que el teixit associatiu creix, que crea sinèrgies i que és una gran font de riquesa, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera va agrair a les entitats l’elevat volum de feina que fan i va destacar que l’ajuntament els seguirà donant tot el suport possible.

La Trobada es va iniciar amb una recepció i photocall a la pista exterior d’El Progrés, i va seguir a un interior del teatre ple de gom a gom amb més de 400 assistents amb els parlaments de les autoritats i el lliurament d’un obsequi als Amics de l’Art -que enguany fa 25 anys-, a les persones que han acomplert un quart de segle formant part d’una junta -Tomàs Ollé del Club de Tir Esportiu i Francesc Querol i Vicenç Mesalles de la Penya Barcelonista-, a totes les que en el darrer any s’han incorporat i les que han posat fí a la seva activitat.

Durant la vetllada es va reconèixer les associacions culturals, juvenils, de diversitat, de medi ambient, esportives, de salut i gent gran, d’ensenyament, veïnals i de cooperació. Una a una, van ser cridades a l’escenari per tal de rebre un obsequi de mans de l’alcalde Fonollosa i dels regidors i regidores Míriam Riera, Núria Canal, Sergi Corral, Adolf Bargués, Albert Fernández, Cristina Dalmau i Belén Leiva.

Fonollosa: “cada cop hi ha més entitats i ja superem les dues-centes”

Xavier Fonollosa va dir que “el teixit associatiu és un dels pilars fonamentals d’aquest poble, que el fan ric, i segueix creient: ja som més de 200 entitats, i més de 10.000 persones que hi estan vinculades, més d’un terç de la població total de Martorell”. L’alcalde va destacar, a més, que “feu una feina impagable per ajudar als altres, per promoure aficions i fer Martorell, i a més, col·laboreu de manera conjunta”. En aquest sentit, va recalcar la iniciativa impulsada per La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil i de l’Associació de Veïns del Pont del Diable per impulsar una acció conjunta solidària per commemorar els 25 anys de La Marató de TV3 aquest desembre, i va animar les associacions a afegir-s’hi.

Riera: “des de l’ajuntament hem de facilitar al màxim la feina a les entitats”

La regidora Míriam Riera va explicar que “el paper que ha de fer l’ajuntament envers les entitats és el de facilitar-vos les coses, aportant feina, espais i dinamització. Com sabeu, tenim un espai, el Centre de Serveis a les Entitats El Círcol, que des de fa un any és al vostre servei i que seguirà avançant per ajudar-vos en tot allò que poguem”. A més de destacar que “les entitats heu fet molta feina i sovint us heu unit entre vosaltres per a fer-la”, Riera va voler tenir un reconeixement “a dues entitats que han passat un any difícil, però que fan una feina altruïsta i solidària encomiable: les ONG Okume AZ i Mans Mercedàries”.

L’acte, presentat per la periodista Assumpta Mera i amenitzat pel Grup Zinc de l’Aula de Teatre, va comptar amb la projecció d’un audiovisual elaborat pel jove Daniel Garrido que mostrava activitats dutes a terme pel teixit associatiu local el darrer any. A la part final, es va fer la gran fotografia de família de tots els presents i el sopar a l’exterior, amenitzat per una sessió de jazz.