La 28a edició de la Marxa de la Primavera estrena format i s’allargarà sis setmanes

6460

La 28a Marxa de la Primavera 2021, organitzada per la Regidoria d’Esports, adaptarà el seu format a la pandèmia. Tot i no poder-se celebrar, com era habitual, el primer cap de setmana de primavera, els martorellencs podran prendre-hi part al seu ritme, entre el 21 de març i el 26 d’abril, i deixar-ne constància a les xarxes socials amb el hashtag #Marxalteuaire.

La Marxa passa a durar sis setmanes i dona llibertat als participants per tal que la completin al ritme que desitgin. Si fins ara es duia a terme en un matí, escollint els itineraris i coincidint amb la resta de participants en la sortida o en algun dels punts del recorregut, ara s’anima els martorellencs a que la facin, si així ho desitgen, en diferents trams. La cursa pot completar-se a peu, corrents o en bicicleta i caldrà respectar el recorregut dins dels termes municipals de Martorell i Castellví de Rosanes, per on transcorren els camins que formen la marxa. Pel que fa als recorreguts, poden descarregar-se en format gpx o pdf i seguir-los.

Deixar-ne constància a les xarxes socials

Per aprofitar l’èxit de les xarxes socials i l’abast que han tingut durant l’any de pandèmia, la Regidoria d’Esports demana a tots els participants que deixin la seva petjada digital a través de l’etiqueta #Marxalteuaire. Des del 2 de març i fins els 6 d’abril, els participants podran trepitjar els punts dels recorreguts de la marxa i hi trobaran una ubicació on fotografiar-hi la seva presència utilitzant la mateixa etiqueta a les xarxes socials. A banda, es podrà registrar l’activitat que s’hi hagi fet i d’aquesta manera es podrà obtenir la samarreta commemorativa d’aquesta edició.

Des del Departament d’Esports es demana responsabilitat a l’hora de fer els recorrguts i de fer-ho amb els grups bombolla i mantenint les distàncies de seguretat amb d’altres grups, així com l’ús de la mascareta durant tota l’activitat.

Gerard Mimó, regidor d’Esports, diu que és “un esdeveniment amb una llarga trajectòria al nostre municipis. En els 28 anys que fa que s’organitza, s’ha convertit en la festa que és actualment i en un símbol de Martorell. Tots, des dels més petits als més grans, hi han participat en alguna ocasió, i hi han convidat amics de fora per ensenyar-los l’entorn del nostre territori. La Marxa aglutina diferents valors i associa l’activitat física al contacte amb la natura. Alhora, s’hi inverteixen molts esforços en la sostenibilitat i el respecte al medi ambient”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

La Regidoria d’Esports s’ha habilitat el lloc web on es podrà consultar l’escalfament previ a la Marxa, que habitualment es duia a terme a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal abans de començar-la, i s’hi podrà seguir l’actualitat de l’edició d’enguany.