‘Rumbesia del negre al blanc’, rumba i poesia per explicar els estats d’ànim

388

‘Rumbesia del negre al blanc’ és el recital que acollirà aquest divendres, a les 20.00h, la Casa de Cultura dins el festival de poesia DiVERS de la Regidoria de Cultura. Conjuga poemes musicats per parlar dels estats d’ànim: del camí, d’on estem i cap a on volem anar, de la tristesa, i de la lluminositat i l’alegria. Els poemes que conformen l’espectacle són d’autors catalans com: Apel·les Mestres, Clementina Arderiu, Miquel Martí i Pol, Rosa Leveroni, J V Foix, Maria Mercè Marçal, Caterina Albert o Joana Raspall.

Rumbesia està format per José Panzano, a la veu i guitarra i Jordi Esteve, a la percussió i veu. Ambdós feien concerts de rumba i versions fins que van descobrir el seu interès comú per la poesia. “Vam posar sobre la taula diversos poemes que ens han interessat o marcat en algun moment de la nostra vida. A partir d’aquí, comencem a musicar-los, analitzant el seu sentit per fer-los un acompanyament adient”, explica Panzano (Tito Jose).

En aquest espectacle, diu, “recorrem els estats d’ànim començant pel negre de l’abandonament, el desamor o la falta de ganes de viure. Passem per la rebel·lió dels sentiments del gris, on ens plantegem cap a on volem anar. I acabem amb el blanc de l’alegria, l’èxit, el menjar i l’amor”.

José Panzano, veu i guitarra

Panzano assegura que “la rumba té molts matisos i no sempre és alegra o festiva, també tracta temes profunds. Analitzem el sentit de cada poema, i fem la música d’acord al tempo de cada poema”. “La rumba i la poesia tenen en comú que són expressions populars que traspassen missatges. Si les llegíssim amb cura, ens adonaríem que la majoria de cançons són poesia”.

José Panzano, veu i guitarra

L’aforament per veure ‘Rumbesia del negre al blanc’ és limitat. Imprescindible reserves a entrades.martorell.cat.